Skikkelige sprøstekte poteter
Foto: JoeGough

Skikkelige sprøstekte poteter

De beste ovnsbakte potetene er myke på innsiden og skikkelig sprø på utsiden. Denne oppskriften viser deg hvordan du får til nettopp dette.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 240°C
  2. Ha potene i en kjele med nok kaldt vann til å dekke potetene. Kok opp under lokk. La potetene koke i 7 minutter.
  3. Hell vannet av potetene, og ha tilbake i kjelen med lokk. Ha kjelen raskt tilbake på platen med lav varme, for å få det restrende vannet til å fordampe. 
  4. Hell ribbefett i en stor langpanne og plasser i ovnen til det er varmt.
  5. Hell over potetene, sett lokk på kjelen og rist kjelen slik at utsiden av potetene brytes ned.
  6. Ha potetene og fettet tilbake i langpanna, strø med maldonsalt og stek nederst i ovnen i 15 minutter.
  7. Snu potetene, og stek videre i 15 minutter til. Fortsett slik til potetene er gyllene og sprø. Smak til med ekstra salt om ønskelig. 

Prøv disse potetene til saltbakt ribbe

Her finner du flere oppskrifter på potet som tilbehør

Mer godt tilbehør finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her