Skikkelige sprøstekte poteter
Foto: JoeGough

Skikkelige sprøstekte poteter

De beste ovnsbakte potetene er myke på innsiden og skikkelig sprø på utsiden. Denne oppskriften viser deg hvordan du får til nettopp dette.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 240°C
  2. Ha potene i en kjele med nok kaldt vann til å dekke potetene. Kok opp under lokk. La potetene koke i 7 minutter.
  3. Hell vannet av potetene, og ha tilbake i kjelen med lokk. Ha kjelen raskt tilbake på platen med lav varme, for å få det restrende vannet til å fordampe. 
  4. Hell ribbefett i en stor langpanne og plasser i ovnen til det er varmt.
  5. Hell over potetene, sett lokk på kjelen og rist kjelen slik at utsiden av potetene brytes ned.
  6. Ha potetene og fettet tilbake i langpanna, strø med maldonsalt og stek nederst i ovnen i 15 minutter.
  7. Snu potetene, og stek videre i 15 minutter til. Fortsett slik til potetene er gyllene og sprø. Smak til med ekstra salt om ønskelig. 

Prøv disse potetene til saltbakt ribbe

Her finner du flere oppskrifter på potet som tilbehør

Mer godt tilbehør finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her