Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis
Foto: Tom Haga

Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Gjør som italienerne, stek ishavsrøya med alt det gode de legger til på tallerkenen. Følg oppskriften, og du er garantert et herlig måltid.

Fremgangsmåte

  1. Krydre fisken og vend skinnsiden i mel.
  2. Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje.
  3. Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret, press fisken ned med stekespaden så den ikke krøller seg.
  4. La fisken steke et minutt før du skrur ned varmen litt. Stekes videre i ca 2 minutter, avhengig av tykkelse. Vend fisken og la den få litt varme på den andre siden.
  5. Fisken skal være god og sprø på skinnsiden, men kan godt ha en lett rå kjerne. Legg opp fisken med skinnsiden opp.
  6. Tips: Det kan være lurt å skrape fisken under vann, da spruter ikke skjellene.
  7. Gnocchi:
  8. Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt.
  9. Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.
  10. Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.
  11. Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la dem tørke litt før servering.
  12. Dryss over parmesan og pepper før servering.
  13. Tips: Gnocchiene kan du gjerne koke ferdig på forhånd, ha på litt olje og stek dem sammen med soppen de siste minuttene.
  14. Ristet sopp:
  15. Fres løk blank i smør. Tilsett soppen, skru ned varmen og stek videre til soppen er gylden. Krydre med salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her