Skinnstekt kveite
Geir Årvik

Skinnstekt kveite

Fremgangsmåte

Kveiten fileteres men skinnet beholdes på. Skjær kveiten i porsjonsstykker a 200 g og dryss på grovsalt. La kveiten ligge en time før videre tilberedning.

Saus 4 porsjoner:
Kok inn 2 dl kraft, 1 ss tomatpure og 1/2 dl rødvin til ca det halve. Smak til med evt salt og pepper. Pisk inn 1-2 ss smør. OBS må ikke koke etterpå. Hold sausen varm.
Mandelpotetpure 4 porsjoner:
Skrell og kok mandelpoteter uten salt. (3-4 mandelpotet pr person avhengig av størrelse) Sil av kokevannet. Tilsett 2 ss smør og mos godt sammen. Spe med fløte til passe konsistens. Smak til med nyrevet muskat, hvit pepper og salt.

Skyll grovsaltet av kveita og tørk godt. Legg kveiten i god varm panne med litt smør og olivenolje. Skinnsiden skal ligge ned. Skru ned varmen og la kveiten steike til du ser at varmen trekker igjennom.

Anrett kveiten på nydampet asparges midt på tallerkenen. Anrett saus rundt og legg så mandelpotepure på ene siden. Legg litt stekt sopp på kveiten og pynt med 2-3 stekte sherrytomater (disse legger du et øyeblikk i pannen sammen med soppen så de blir lune).

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Årvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her