Juvé y Camps Gran Reserva Brut

En velsmakende gazpacho starter med fantastiske tomater, så invester i noen ekstra gode til denne oppskriften.
Finhakk agurk, paprika og sjalottløk, legg litt av hver til side til servering. Ha grønnsakene i en blender sammen med tomater, hvitløksfedd, basilikum, sherryeddik og en teskje maldonsalt og rikelig med sort pepper. La stå i romtemperatur i 30 minutter så smakene får utviklet seg.
Tilsett olivenolje i blenderen og kjør på medium hastighet til blandingen får en glatt konsistens. Smak til med eddik og salt, og la blandingen stå i kjøleskapet til den er kald, omtrent en time, eller ha den i fryseren i 10-15 minutter.
Fordel gazpachoen i fire boller og topp med finhakket agurk, paprika og sjalottløk. Drypp litt ekstra olivenolje over og rikelig med nykvernet pepper.
Tips:
Gazpacho smaker ekstra godt om du lager den dagen før.
Her finner du flere friske vegetarretter
Her finner du flere tapasretter som du kan kombinere med
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif