Spekeskinke med vannmelon
Foto: Alf Börjesson

Spekeskinke med vannmelon

Spekeskinke og vannmelon er ikke bare utrolig godt. Det er også en såre enkel og kjapp middag. Med salat og godt brød, eller søte nypoteter, er måltidet fullverdig.

Fremgangsmåte

Del vannmelonen i trekantskiver, skjær av det grønne skallet og legg skivene på et fat.

Strø over fetaost og revet ferske mynteblader. Legg spekemat rundt på fatet sammen med vannmelonen.

Smaken av vannmelon er søt og svært forfriskende og passer utmerket sammen med salt spekemat. Denne retten er en perfekt appetittvekker i sommervarmen, enten som en forrett før grillmaten eller som snacks på stranden.

Tips: For enda mer smak, mariner vannmelonbitene i en blanding av 2 ss sitronsaft, 1/2 ss honning, 1/2 ts spisskummin og 1 knivsodd cayennepepper eller chilipulver. La stå i minst 10 minutter.

Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord

Gode retter med spekemat finner du her

Og finner du mange oppskrifter med vannmelon

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 45 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen