Steinbit tandoori
Foto: Istock

Steinbit tandoori

Fremgangsmåte

Legg fisken på et fat. Bland yoghurt og tandooripulver med vann. Del fisken i serveringsstykker og fordel tandooriblandingen over dem. La stå ca 1 time.

Hvis du ikke bruker matyoghurt burde du sile yoghurten til dressingen gjennom et klede eller et kaffefileter.

Skrell agurken, del den i to på langs, ta ut kjernene og skjær den i biter. Bland agurkterningene sammen med mynte og yoghurt og sett den i kjøleskap til fisken er ferdig.

Tørk marinaden av fisken og stek den 4-5 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt. Server med agurksalaten og nanbrød.

Tandoori info:
Tandoori er indisk og betyr mat tilberedt i tandoor. Tandoor er en spesiell leirovn som brukes til brødbaking og steking. Den kan minne om en gammeldags norsk bakerovn. Før steking i tandoor blir kjøtt og fisk marinert i yoghurt og krydder. Nanbrød eller tandoori roti brukes ved siden av tandooristekt mat.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Tsjekkia
    Tsjekkia
    Volum: 0.33 l Pris: 29.80 kr Bestillingsutvalg
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her