Steinbit tandoori
Foto: Istock

Steinbit tandoori

Fremgangsmåte

Legg fisken på et fat. Bland yoghurt og tandooripulver med vann. Del fisken i serveringsstykker og fordel tandooriblandingen over dem. La stå ca 1 time.

Hvis du ikke bruker matyoghurt burde du sile yoghurten til dressingen gjennom et klede eller et kaffefileter.

Skrell agurken, del den i to på langs, ta ut kjernene og skjær den i biter. Bland agurkterningene sammen med mynte og yoghurt og sett den i kjøleskap til fisken er ferdig.

Tørk marinaden av fisken og stek den 4-5 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt. Server med agurksalaten og nanbrød.

Tandoori info:
Tandoori er indisk og betyr mat tilberedt i tandoor. Tandoor er en spesiell leirovn som brukes til brødbaking og steking. Den kan minne om en gammeldags norsk bakerovn. Før steking i tandoor blir kjøtt og fisk marinert i yoghurt og krydder. Nanbrød eller tandoori roti brukes ved siden av tandooristekt mat.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Tsjekkia
    Tsjekkia
    Volum: 0.33 l Pris: 29.80 kr Bestillingsutvalg
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her