Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Steking av ribbe
Foto: Matprat/Anne Manglerud

Steking av ribbe

Her der den klassiske ribbeoppskrifter. Vi har 16 andre å velge mellom så det er bare å søke.

Fremgangsmåte

Sjekk at ribbeina er saget over eller få slakteren til å gjøre det for deg.

Kjøper du frossen ribbe er det lettest å rute svoren mens ribba fremdeles er halvfrossen. Tin ribba i kjøleskapet, da får du minst væsketap. Svoren rutes med en skarp og spiss kniv ca ½ cm ned i spekket. Prøv å få rutene parallelt med ribbeina, da blir det lettere å skjære opp senere.

Krydre ribba godt, målene over er et utgangspunkt, noen ønsker mer, andre mindre. Ribba kan gjerne krydres et par dager før den stekes, det gir et bedre resultat.

Når ribba skal stekes:
Sett ovnen på 230 grader. Legg en asjett i bunnen på en langpanne, legg ribba over slik at asjetten ligger på midten og sørger for en forhøyning på midten. Da renner fettet vekk, og ribba blir lettere sprø.
 

Hell i 2-3 dl vann og dekk med aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen og la det steke i ca 30-45 minutter. Fjern folien og skru ned ovnen til 200 grader og stek videre ca 1 ½ time. Sjekk vannet innimellom, og fyll eventuelt på med vann om nødvendig.

Ribba vil vanligvis få sprø svor av seg selv. Skulle ikke dette være tilfellet kan du sette ribba øverst i ovn under grill eller maks overvarme. Dekk til områder med sprø svor med aluminiumsfolie, så de ikke blir brent.

Ribba taes ut av ovnen og hviles på et lunt sted i minimum 30 minutter - 45 minutter er enda bedre. Da vil væsketapet bli mindre når du skjærer opp. Pass bare på å ikke dekke til ribba når den hviler for da vil den sprø svoren bli myk av dampen fra den varme ribba.

Stekesjyen og fettet fra ribba helles ut av langpanna og over i en liten kjele og kan serveres som stekesjy.

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her