Stekt and med svisker og vin-brasert rødkål
Foto: gbh007

Stekt and med svisker og vin-brasert rødkål

Denne lekre retten passer til så vel jul som nyttår og andre vinterlige festligheter.

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Tilsett kålen og sauter den i 2 minutter. Tilsett 4 dl juice, 2 dl vin, eddiken, sukker, appelsin og kanelstangen. La småkoke til kålen er mør og nesten all vesken er fordampet, ca 1 time - rør av og til. Fjern appelsinen. Smak til med salt og pepper. Kålen kan lages dagen i forvegen. Kjøles da litt ned, settes i kjøleskap til den er helt nedkjølt, dekk så til og la stå kaldt.

Forvarm ovnen til 230°C. Plasser anda på stativ i en ildfast stekepanne. Legg 10 svisker og eple inni anda. Strø over med salt og pepper. Stek i 25 minutter. Reduser temperaturen i stekeovnen til 175°C. Fortsett stekingen helt til steketermometeret som du setter i den tykkeste delen av låret registrerer 71°C, noe som tar ca 75 minutter.

Bland sammen resten av juicen og 16 svisker i en middels stor gryte. Kokes på middels varme mens du rører om av og til, til sviskene har trukket til seg nesten all vesken (ca 10 minutter).

Overfør anda til et fat. Dekk til med folie for å holde på varmen. Hell av fettet fra stekepanna (Ta vare på fettet! Det er perfekt til å steke for eksempel poteter i!). Hell resten av vinen over i stekepanna, ha den over ei kokeplate på middels varme og kok opp mens du skraper løs brunede biter. Hell dette så over sviskeblandingen og la småkoke til sausen er redusert til 2 dl, ca 4 minutter.

Varm opp kålen til den småkoker, rør forsiktig om av og til. Skjær opp anda og arranger den på et serveringsfat. Ha sviskesausen over. Server kålen ved siden av sammen med kokte mandelpoteter.

Sendt inn av Sven-Erik Andersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her