Stekt skrei med posjert egg og pancetta
Foto: Alf Börjesson

Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Denne retten må du prøve. Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Fremgangsmåte

  1. Dekk skreifileten med grovt salt og la den ligge i 20 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
  2. Skjær fileten i jevne porsjonsstykker. Brun stykkene i smør over middels høy varme i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er pent brunt og sprøtt.
  3. Legg dem over i ildfast form og etterstek dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  4. Stek pancettaskivene over middels varme i stekepannen så de blir sprø. La dem renne av på tørkepapir.
  5. Kok opp vann til eggene, tilsett 1 ss eddik pr. liter vann. Knekk ett og ett egg i en øse eller liten kopp og la det gli forsiktig ned i vannet, som ikke må boblekoke.
  6. Samle eggehviten om plommen med en skje og la egget trekke i ca, 5 minutter, til hviten er stiv, men plommen fortsatt løs. Ta eggene forsiktig opp med hulløse.
  7. Legg opp fisken på varme tallerkener med egg og pancetta. Hell smør fra stekepannen rundt.
  8. Skjær et snitt i egget i det retten settes på bordet, slik at plommen renner ned over fisken. Kvern litt pepper over og server brød eller kokte poteter til.

Tips: Pancetta er italiensk bacon, men her kan du selvsagt også bruke tørrsaltet norsk bacon av god kvalitet.

Deilige oppskrifter med torsk og skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her