Sukkerfri rullekake
Foto: john shepherd

Sukkerfri rullekake

Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage, og er en virkelig klassiker. Følg den enkle oppskriften og du kan raskt servere til kaffen.

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg og kunstig søtningsstoff.
  2. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver.
  3. Fold melblandingen forsiktig i eggedosisen og bland inn vannet.
  4. Hell røra i langpanne kledd med bakepapir og stek ved 175 C i 12-15 minutter.
  5. Hvelv kakebunnen på håndkle og la langpanna ligge over til kaken er avkjølt.
  6. Smør på lett sukret eplemos og rull kaken sammen fra langsiden.
  7. La den ligge med skjøten ned på et fat i kjøleskapet til den skal serveres.
  8. Ved servering legges skiver av rullekaken på fatet og toppes med en spiseskje lett vaniljekrem.

Her er det over 400 andre kakeoppskrifter du kan velge blant

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her