Hjemmelaget sushi
Foto: Bent Raanes/ Sarah Cameron Sørensen

Hjemmelaget sushi

Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi. Ikke noe hokus-pokus å lage selv her har du en enkel oppskrift.

Fremgangsmåte

  1. Mål opp ris og vask den godt i rennende kaldt vann til vannet er klart (ca fem ganger).
  2. Det beste resultatet får du ved å bruke en riskoker, men du kan og koke i kjele. Koker du i kjele er det viktig at du ikke rører, og at det koker på lav varme til alt vannet er borte. Kok risen til den er kleberlig, og mør, den skal være nærmere gjennomkokt enn hard.
  3. Kok opp eddik, sukker og salt. Rør det sammen og avkjøl.
  4. Mens risen er varm smaker du den til med eddik/sukkerblandingen. Dryss eddikblandingen over risen og bland forsiktig slik at du ikke knuser riskornene.
  5. Risen skal ha en lett syrlig smak når den er ferdig. Pass på at du får jobbet eddikblandingen godt inn i risen. Dekk risen med plast og la den avkjøle seg i romtemperatur.
  6. Når risen er kommet ned i temperatur slik at den kan jobbes med kan du lage små risballer til nigirisushi, eller du kan lage makiruller med noritang.

Dine favoritter:
Topping til nigiri kan være tynne skiver med laks, kamskjell eller kveite eller kokte scampi, rårereker eller blekksprut. Du kan også bruke tynne skiver med kjøtt eller vegetariske nigiri dersom du ikke er glad i fisk.

Skal du ha fyll til maki kan du kutte fisk og skalldyr i små terninger og marinere med soyasaus, chili, ingefær og hvitløk. Bland dette med for eksempel vårløk i ringer, agurkstrimler eller avocado i biter.

Et annet godt makifyll er å blande sweet chilisaus og majones og ha i terninger av fisk eller skalldyr, agurk og vårløk.

Les denne artikkelen om sushi

Slik lager du sushi hjemme

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kreativ Catering

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjeldent god hvitvin for pengene
+
Ukens vin

Sjeldent god hvitvin for pengene

Om 200 kroner er ditt maksbudsjett, er det ingen grunn til å ta til takke med hva som helst. Her får du superseriøs vin for hver krone.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med blomkål
Guide
Den fantastiske blomkålen

Se alt det gode du kan lage med blomkål

Her får du 10 lettlagete oppskrifter hvor denne fantastiske råvaren er i høysetet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Et saftig stykke krabbe-smørbrød blir suksess som dagens middag
Dagens rett

Et saftig stykke krabbe-smørbrød blir suksess som dagens middag

Krabbe fra ferdigrensede skjell er redningen når sommerlatskapen får råde. Belønningen er stor i form av mye god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet
+

Bli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet

Sammen med kjøkkensjef Stuart Barber har vinkelnerparet Knut-Espen Misje og Silje Hanasand på rekordtid skapt en av Stavangers mest innbydende møtesteder for god mat og drikke. Som nylig ble belønnet med sin første Michelinstjerne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her