Hjemmelaget sushi
Foto: Bent Raanes/ Sarah Cameron Sørensen

Hjemmelaget sushi

Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi. Ikke noe hokus-pokus å lage selv her har du en enkel oppskrift.

Fremgangsmåte

  1. Mål opp ris og vask den godt i rennende kaldt vann til vannet er klart (ca fem ganger).
  2. Det beste resultatet får du ved å bruke en riskoker, men du kan og koke i kjele. Koker du i kjele er det viktig at du ikke rører, og at det koker på lav varme til alt vannet er borte. Kok risen til den er kleberlig, og mør, den skal være nærmere gjennomkokt enn hard.
  3. Kok opp eddik, sukker og salt. Rør det sammen og avkjøl.
  4. Mens risen er varm smaker du den til med eddik/sukkerblandingen. Dryss eddikblandingen over risen og bland forsiktig slik at du ikke knuser riskornene.
  5. Risen skal ha en lett syrlig smak når den er ferdig. Pass på at du får jobbet eddikblandingen godt inn i risen. Dekk risen med plast og la den avkjøle seg i romtemperatur.
  6. Når risen er kommet ned i temperatur slik at den kan jobbes med kan du lage små risballer til nigirisushi, eller du kan lage makiruller med noritang.

Dine favoritter:
Topping til nigiri kan være tynne skiver med laks, kamskjell eller kveite eller kokte scampi, rårereker eller blekksprut. Du kan også bruke tynne skiver med kjøtt eller vegetariske nigiri dersom du ikke er glad i fisk.

Skal du ha fyll til maki kan du kutte fisk og skalldyr i små terninger og marinere med soyasaus, chili, ingefær og hvitløk. Bland dette med for eksempel vårløk i ringer, agurkstrimler eller avocado i biter.

Et annet godt makifyll er å blande sweet chilisaus og majones og ha i terninger av fisk eller skalldyr, agurk og vårløk.

Les denne artikkelen om sushi

Slik lager du sushi hjemme

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kreativ Catering

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her