Sushikake med laks
Foto: Takashi Okuzumi

Sushikake med laks

Fremgangsmåte

Kok sushirisen ihht oppskrift og avkjøl til romtemperatur.

Skjær laksen i 2-3 med mer tykke skiver og strø over med salt. Kutt agurken i tynne skiver og strø lett med salt.

Bland rognen med sushirisen forsiktig slik at rognen ikke går i stykker.

Kle en springform (18 cm) med plastfilm og ha i halvparten av sushirisen. Flat ut risen og dekk med omelettstrimlene, fyll opp med resten av risen. Trykk til slik at kaken setter seg, og sett opp kaken på et serveringsfat.

Pynt med lakseskiver, agurk, dill og sitron. Server med bringebær og mynte ved siden av.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje
Dagens rett
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje

For noen er dette årets desiderte høydepunkt, for andre er det en øvelse på linje med lutefiskritualet. Sørg for å teste mølje nå mens skreien er på sitt beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir du en enda større kaffeelsker
Ukens drink
Café d'Amour drinkoppskrift

Slik blir du en enda større kaffeelsker

Litt krydder og en klassisk appelsinlikør er det som løfter espressosmaken ytterligere noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet
Dagens rett
Fersk suppe servert med kjøtt og bollegrøt

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet

Tradisjon, hverdagsmat eller festmat. Uansett bakgrunn eller anledning; fersk kjøtt og suppe er deilig og varmende, og perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak deg gjennom juicy viner fra de hotteste spanske produsentene
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 8. februar i Oslo

Smak deg gjennom juicy viner fra de hotteste spanske produsentene

Vi gir deg en unik mulighet til å smake viner fra Spanias nye og lovende produsenter. Her snakker vi juicy og fruktige viner som gir en fest av en smaksopplevelse og flasker som fort blir revet ut av polets hyller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste du kan starte helgen med
Dagens rett
Tournedos med sopp- og fløtesaus

Det beste du kan starte helgen med

En saftig biff skåret av den tynneste delen av indrefileten og toppet med hjemmelaget soppsaus. Du ønsker at fredagskvelden varer evig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her