Sushikake med laks
Foto: Takashi Okuzumi

Sushikake med laks

Fremgangsmåte

Kok sushirisen ihht oppskrift og avkjøl til romtemperatur.

Skjær laksen i 2-3 med mer tykke skiver og strø over med salt. Kutt agurken i tynne skiver og strø lett med salt.

Bland rognen med sushirisen forsiktig slik at rognen ikke går i stykker.

Kle en springform (18 cm) med plastfilm og ha i halvparten av sushirisen. Flat ut risen og dekk med omelettstrimlene, fyll opp med resten av risen. Trykk til slik at kaken setter seg, og sett opp kaken på et serveringsfat.

Pynt med lakseskiver, agurk, dill og sitron. Server med bringebær og mynte ved siden av.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen