Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl

Skagenrøre er en kjempegod skalldyrsalat som du skal legge på en toast. Du kan også bruke den på koldtbordet eller som en forrett med litt salat til.
Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
Tilsett eventuelt litt rogn (rognkjeks- eller lodderogn) om du ønsker.
Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.
Tips:
Hvis du skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan du tilsette kokte sjøkreps som renses og kuttes i små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.
Se våre andre oppskrifter på skagenrøre
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no