Torsk med chorizo, granateple og potetmos
Foto: Roland Persson

Torsk med chorizo, granateple og potetmos

Torsk og skrei i særdeleshet kjennetegnes av sin fasthet og kritthvite kjøtt. En drøm å leke seg med på kjøkkenet og å sette tennene i for alle rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Start med potetmosen:
    Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i vann til myke.
  2. Hell av vannet men ta vare på det. Rør inn melk og smør og mos potetene. Spe evt med kokevann til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  3. Torsken:
    Tørk av fisken og del den opp i porsjonsbiter. Behold skinnet på.
  4. Ha salt i vannet, rør slik at det oppløses og legg fisken oppi. La den ligge i 15 minutter. Ta den deretter ut og tørk den med kjøkkenpapir. 
  5. Varm olje i en panne og stek fiskebitene med skinnsiden ned, til det er pent brunt, det tar ca 3 minutter. 
  6. Legg fiskebitene i en smurt ildfast panne med skinnsiden opp. Stek ved 200 grader i 3 minutter.  
  7. Skjær chorizo i skiver og sprøstek dem i samme panne som fisken.
  8. Kutt persille, rens granateplet og riv sitronen. Bland dette med chorizoen. 

Server torsken med chorizoblandingen og potetmosen.  

Se våre andre oppskrifter med delikatessen torsk 

Se våre andre oppskrifter med skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her