Start med potetmosen:
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i vann til myke. Hell av vannet men ta vare på det. Rør inn melk og smør og mos potetene. Spe evt med kokevann til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Torsken:
Tørk av fisken og del den opp i porsjonsbiter. Behold skinnet på. Ha salt i vannet, rør slik at det oppløses og legg fisken oppi. La den ligge i 15 minutter. Ta den deretter ut og tørk den med kjøkkenpapir.
Varm olje i en panne og stek fiskebitene med skinnsiden ned, til det er pent brunt, det tar ca 3 minutter.
Legg fiskebitene i en smurt ildfast panne med skinnsiden opp. Stek ved 200 grader i 3 minutter.
Skjær chorizo i skiver og sprøstek dem i samme panne som fisken. Kutt persille, rens granateplet og riv sitronen. Bland dette med chorizoen.
Server torsken med chorizoblandingen og potetmosen.
Se våre andre oppskrifter med delikatessen torsk
Se våre andre oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig