Torsk med chorizo, granateple og potetmos
Foto: Roland Persson

Torsk med chorizo, granateple og potetmos

Torsk og skrei i særdeleshet kjennetegnes av sin fasthet og kritthvite kjøtt. En drøm å leke seg med på kjøkkenet og å sette tennene i for alle rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Start med potetmosen:
    Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i vann til myke.
  2. Hell av vannet men ta vare på det. Rør inn melk og smør og mos potetene. Spe evt med kokevann til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  3. Torsken:
    Tørk av fisken og del den opp i porsjonsbiter. Behold skinnet på.
  4. Ha salt i vannet, rør slik at det oppløses og legg fisken oppi. La den ligge i 15 minutter. Ta den deretter ut og tørk den med kjøkkenpapir. 
  5. Varm olje i en panne og stek fiskebitene med skinnsiden ned, til det er pent brunt, det tar ca 3 minutter. 
  6. Legg fiskebitene i en smurt ildfast panne med skinnsiden opp. Stek ved 200 grader i 3 minutter.  
  7. Skjær chorizo i skiver og sprøstek dem i samme panne som fisken.
  8. Kutt persille, rens granateplet og riv sitronen. Bland dette med chorizoen. 

Server torsken med chorizoblandingen og potetmosen.  

Se våre andre oppskrifter med delikatessen torsk 

Se våre andre oppskrifter med skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her