Uer pakket i butare
Foto: Lisa Westgaard & Hanne Martinsen

Uer pakket i butare

Uer er en deilig fisk. Her gir vi deg oppskriften på hvordan du kan servere den på en uvanlig måte. Du pakker den inn i butare.

Fremgangsmåte

Fisk:
Legg butaren i bløt i vann i minst 1 time og fjern deretter stilken i midten. Sett taren til side. Del uerfiletene i 4 portsjoner og gni hver filetbit inn med sitronskall, hvitløk, chilipasta, salt og pepper. Pakk hvert fiskestykke inn i et butarebld. Sett fiskepakkene til side.

Smelt smøret i en varm stekepanne og legg fiskepakkene oppi. Stek dem i ca 6 minutter på hver side. Ta fiskepakkene opp av pannen og legg dem til side. 

Ha limeskiver og hakket chili oppi stekesaften i pannen og fres i ca 30 sekunder. Anrett limeskivene på et fat og legg fiskepakkene oppå. Dynk dem med litt av den krydete stekesaften. Topp med spirer og chili.

Hummus:
Kjør alle ingrediensene i en food processor til jevn pasta. Sett den til side. Server hummusen i porsjonsboller til fisken.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Tang & Tare skrevet av Claudia Seifert og Zoe Christiansen.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Her finner du mange andre oppskrifter på uer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Tang & Tare

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her