Indisk sandwich - Vada Pav
Apéritif

Indisk sandwich - Vada Pav

Vada Pav kalles også Bombay burger og er smaksrik indisk gatemat. Her serveres frityrstekte potetkaker i mykt brød sammen med tre forskjellige og smaksintense chutneys.

Fremgangsmåte

Varm en frityrsteker eller olje i en stor tykkbunnet kjele til 180C.

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og mos dem. Sett til side.

Ha ingefær og chili i en blender og kjør til en paste, eller grov hakk og mos dem til en paste i en morter. 

Ha 2 ss med rapsolje i en liten stekepanne over medium varme sammen med sennepsfrø. Når sennepsfrøene popper tilsett dyvelsdrek, curryblader og ingefær- og chilipasten. Stek i 1 minutt under omrøring før du tilsetter gurkemeie og drar pannen av platen. Hell stekepannens innhold over de moste potene og tilsett korianderblader og ferskpresset sitron. Smak til med salt og bland godt sammen. Form potetmassen til 8 like store boller. Ha potetbollene over på et brett som du setter i kjøleskapet til de skal frityrstekes.

Lag frityrrøre til vadaen ved å blande sammen kikertmel, natron og salt i en liten bolle. Tilsett litt og litt vann til du har en tynn røre (Det kan hende du ikke trenger å benytte fulle 80ml vann). Sett til side. 

Lag grønn chutney ved å kjøre alle ingrediensene sammen til en saus i en blender. Sett til side.

Lag tamarindchutney ved å koke opp alle ingrediensene i en liten kjele. Skru ned varmen til medium og la sausen redusere i 3-4 minutter til den tykner. Sett til side for å avkjøle. Sausen tykner mer når den avkjøles.

Lag tørr hvitløkschutney ved å varme olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett hvitløksfedd og stek i 1-2 minutter til hvitløken blir gyllen. La renne av på litt kjøkken papir. Ha kokosmasse i den samme stekepannen og stek til den er gyllen, ca 2 minutter. Ha kokosmassen i en blender sammen med hvitløken og resten av ingrediensene. Pulser til en grov masse. Sett til side.

Ha potetbollene ut av kjøleskapet. Dypp potetbollene i kikertmelrøren og frityrstek i flere omganger til de er gyllen brune, ca 5 minutter. La renne av på kjøkkenpapir. 

Smør toppen av brødet med grønn chutney og bunnen med tamarindchutney. Strø tørr hvitløkschutney på begge brødene. Plasser den varme potetbollen mellom brødene og server straks. 

 Her finner du veldig mange deilige retter med lammekjøtt

Og her mange indiske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her