Indisk sandwich - Vada Pav
Apéritif

Indisk sandwich - Vada Pav

Vada Pav kalles også Bombay burger og er smaksrik indisk gatemat. Her serveres frityrstekte potetkaker i mykt brød sammen med tre forskjellige og smaksintense chutneys.

Fremgangsmåte

Varm en frityrsteker eller olje i en stor tykkbunnet kjele til 180C.

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og mos dem. Sett til side.

Ha ingefær og chili i en blender og kjør til en paste, eller grov hakk og mos dem til en paste i en morter. 

Ha 2 ss med rapsolje i en liten stekepanne over medium varme sammen med sennepsfrø. Når sennepsfrøene popper tilsett dyvelsdrek, curryblader og ingefær- og chilipasten. Stek i 1 minutt under omrøring før du tilsetter gurkemeie og drar pannen av platen. Hell stekepannens innhold over de moste potene og tilsett korianderblader og ferskpresset sitron. Smak til med salt og bland godt sammen. Form potetmassen til 8 like store boller. Ha potetbollene over på et brett som du setter i kjøleskapet til de skal frityrstekes.

Lag frityrrøre til vadaen ved å blande sammen kikertmel, natron og salt i en liten bolle. Tilsett litt og litt vann til du har en tynn røre (Det kan hende du ikke trenger å benytte fulle 80ml vann). Sett til side. 

Lag grønn chutney ved å kjøre alle ingrediensene sammen til en saus i en blender. Sett til side.

Lag tamarindchutney ved å koke opp alle ingrediensene i en liten kjele. Skru ned varmen til medium og la sausen redusere i 3-4 minutter til den tykner. Sett til side for å avkjøle. Sausen tykner mer når den avkjøles.

Lag tørr hvitløkschutney ved å varme olje i en stekepanne over medium varme. Tilsett hvitløksfedd og stek i 1-2 minutter til hvitløken blir gyllen. La renne av på litt kjøkken papir. Ha kokosmasse i den samme stekepannen og stek til den er gyllen, ca 2 minutter. Ha kokosmassen i en blender sammen med hvitløken og resten av ingrediensene. Pulser til en grov masse. Sett til side.

Ha potetbollene ut av kjøleskapet. Dypp potetbollene i kikertmelrøren og frityrstek i flere omganger til de er gyllen brune, ca 5 minutter. La renne av på kjøkkenpapir. 

Smør toppen av brødet med grønn chutney og bunnen med tamarindchutney. Strø tørr hvitløkschutney på begge brødene. Plasser den varme potetbollen mellom brødene og server straks. 

 Her finner du veldig mange deilige retter med lammekjøtt

Og her mange indiske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her