Faun

Gni blandingen av salt og sukker, og dernest whisky inn i kjøttet og la det ligge over natten i kjøleskapet. Tørk godt av og legg i røykeposen. På posen antydes hvor lang røyketiden er for henholdsvis kjøtt og fisk.
Hvis du bruker en kasserolle (som du ikke er så redd for blir svart i bunnen), må du først fylle den med røykeflis i bunn, dernest einer, så et lag med tynne kvister, og til slutt et lag med alu-folie som du har perforert. Skru på varmen på fullt og legg kjøttet oppå og legge lokk på. Sett på vifta for fullt og la røykingen pågå i ca 20 minutter.
Ta kjøttet ut og la det avkjøles godt før du skjærer det i tynne skiver.
Tips: Eventuelle rester av kjøttet blir en deilig forrett hvis du serverer det med noen salatblader, marinerte reddiker samt eple- og yoghurtdressing (1 dl yoghurt gresk type, 1 revet eple, ½ ss sukker, litt salt og noen dråper sitronsaft).
Sendt inn av