Vårruller med kongekrabbe og vårløksoya
Aperitif

Vårruller med kongekrabbe og vårløksoya

En deilig kombinasjon av våruller og krabbe og en saus som kommer til skape glede rundt border.

Fremgangsmåte

Trekk nudlene i varmt vann i 5-6 minutter. Ikke la vannet koke, da blir nudlene grøtaktige.

Forvell kålen med halvparten av ingefæren og bland med nudlene og noen dråper soyasaus. Stek gulrøtter og paprika i ingefær og chili. Forvell spinaten.

Legg et vått kjøkkenhåndkle over deigflakene så de holder seg fuktige og myke. Legg frem alle ingrediensene. Kongekrabben renses og deles opp etter fibrene.

Ta ett flak av gangen og legg ingrediensene midt på. Rull fra ett hjørne til det motsatte, ca halvparten av flaket.

Pensle egg på endene på hver side og brett inn sidene. Fortsett å rulle.

Pensle egg på spissen til slutt og rull ferdig. Egget fungerer som lim. Legg på stekefat.

Pensle rullene med rapsolje og stek på 200 grader i 25-30 min eller til de er sprø.

Tips:
Du kan fint bruke vanlig krabbe.

Server med soyasaus blandet med sesamolje, chili og vårløk. Eller velg en ferdig søt chilisaus.

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her