Vol-au-vent a la Toulousaine
Foto: AudiDelaCruz

Vol-au-vent a la Toulousaine

Denne oppskriften på den franske klassikeren (Toulouse-utgaven) er hentet fra kokeboken Cuisine Francaise av 1971.

Fremgangsmåte

  1. Lammebrisselen breseres i smør og litt hvitvin uten å ta farge. Ta vare på sjyen.
  2. Del brisselen i to eller fire biter. 
  3. Damp hanenyre og hanekam i hvitvin og fjern hinnene. Tørk godt av.
  4. Stek soppen lett i smør uten at den tar farge. Ta vare på sjyen.
  5. Varm smør i en sautepanne og tilsett alle ingrediensene over samt bollene og la trekke ved lav varme mens sausen tilberedes. 
  6. Varm trøffelskivene raskt i litt smør.
  7. Saus: Varm opp kyllingkraft i en kjele.
  8. Pisk sammen eggeplommer, soppsjyen og sjyen fra brisselen i en sautepanne med tykk bunn.
  9. Tilsett kremfløte og bland godt.
  10. Tilsett så under jevn omrøring den varme kraften litt etter litt. 
  11. Du skal få en saus som er tykk nok til at den ligger på stekespaden. 
  12. Smak til med cayenne, salt og pepper og sitronsaft til slutt.
  13. Sil sausen over innholdet i sautepannen og bland forsiktig.
  14. Hell forsiktig oppi de ferdigstekte skallene sammen med trøffelskivene. 

Tips: Siden hanenyre og hanekam ikke er lett tilgjengelig, kan de kuttes ut. 

Slik lager du quenelles

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her