Vol-au-vent a la Toulousaine
Foto: AudiDelaCruz

Vol-au-vent a la Toulousaine

Denne oppskriften på den franske klassikeren (Toulouse-utgaven) er hentet fra kokeboken Cuisine Francaise av 1971.

Fremgangsmåte

  1. Lammebrisselen breseres i smør og litt hvitvin uten å ta farge. Ta vare på sjyen.
  2. Del brisselen i to eller fire biter. 
  3. Damp hanenyre og hanekam i hvitvin og fjern hinnene. Tørk godt av.
  4. Stek soppen lett i smør uten at den tar farge. Ta vare på sjyen.
  5. Varm smør i en sautepanne og tilsett alle ingrediensene over samt bollene og la trekke ved lav varme mens sausen tilberedes. 
  6. Varm trøffelskivene raskt i litt smør.
  7. Saus: Varm opp kyllingkraft i en kjele.
  8. Pisk sammen eggeplommer, soppsjyen og sjyen fra brisselen i en sautepanne med tykk bunn.
  9. Tilsett kremfløte og bland godt.
  10. Tilsett så under jevn omrøring den varme kraften litt etter litt. 
  11. Du skal få en saus som er tykk nok til at den ligger på stekespaden. 
  12. Smak til med cayenne, salt og pepper og sitronsaft til slutt.
  13. Sil sausen over innholdet i sautepannen og bland forsiktig.
  14. Hell forsiktig oppi de ferdigstekte skallene sammen med trøffelskivene. 

Tips: Siden hanenyre og hanekam ikke er lett tilgjengelig, kan de kuttes ut. 

Slik lager du quenelles

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her