Vol-au-vent a la Toulousaine
Foto: AudiDelaCruz

Vol-au-vent a la Toulousaine

Denne oppskriften på den franske klassikeren (Toulouse-utgaven) er hentet fra kokeboken Cuisine Francaise av 1971.

Fremgangsmåte

  1. Lammebrisselen breseres i smør og litt hvitvin uten å ta farge. Ta vare på sjyen.
  2. Del brisselen i to eller fire biter. 
  3. Damp hanenyre og hanekam i hvitvin og fjern hinnene. Tørk godt av.
  4. Stek soppen lett i smør uten at den tar farge. Ta vare på sjyen.
  5. Varm smør i en sautepanne og tilsett alle ingrediensene over samt bollene og la trekke ved lav varme mens sausen tilberedes. 
  6. Varm trøffelskivene raskt i litt smør.
  7. Saus: Varm opp kyllingkraft i en kjele.
  8. Pisk sammen eggeplommer, soppsjyen og sjyen fra brisselen i en sautepanne med tykk bunn.
  9. Tilsett kremfløte og bland godt.
  10. Tilsett så under jevn omrøring den varme kraften litt etter litt. 
  11. Du skal få en saus som er tykk nok til at den ligger på stekespaden. 
  12. Smak til med cayenne, salt og pepper og sitronsaft til slutt.
  13. Sil sausen over innholdet i sautepannen og bland forsiktig.
  14. Hell forsiktig oppi de ferdigstekte skallene sammen med trøffelskivene. 

Tips: Siden hanenyre og hanekam ikke er lett tilgjengelig, kan de kuttes ut. 

Slik lager du quenelles

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her