Wok i en fei med svin
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Wok i en fei med svin

På travle hverdager er det lett å velge raske, men kanskje ikke så sunne middagsløsninger. Denne woken med svinekjøtt lager du i en fei.

Fremgangsmåte

Lag woksaus. Og lag gjerne dobbel porsjon, så har du til senere. Resten fylles på et glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet.

Skjær kinakål og paprika i tynne strimler. Brun kjøttet i varm panne i to omganger. Legg kjøttet tilside, og wok grønnsakene i to omganger

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og rør inn sausen eller bland sammen buljong, soya, maisenna og ingefær og hell over. Kok opp og smak til. Server kokt ris til.

Tips1:
I stedet for kinakål kan du bruke nykål (i sesongen), spinat eller grønnkål. 

Tips2:
Du kan bruke både rød, gul og grønn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smak som sparker fra, som chili. Både fersk og tørket chili fungerer, såvel i woken som i sausen. Og vårløk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og øker appetitten betraktelig.

Slik lager du hjemmelaget kraft

Lyst på andre wokretter?

Mange oppskrifter med svinekjøtt finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen