Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • 2 timer

    En nydelig kake som skjæres i små stykker siden den er ganske så mektig.

  • 30 minutter

    Omelette norvègienne er navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell. I USA heter den Baked Alaska.

  • 30 minutter

    Brownie på grillen er ekte seige brownies med mørk kakao og vanilje du griller på 20 minutter. En supergod kake som passer til dessert, gjerne servert jordbær og melisdryss på toppen

  • 45 minutter

    Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

  • 35 minutter

    Dette er kaken for den som elsker cappuccino. Du lager den på en drøy halvtime hvis du følger vår oppskrrift.

  • 2 timer

    Ukens kake er bokstavelig talt spritet opp, men den smaker veldig godt uten den ekstra ingrediensen. Oppskriften må prøves.

  • 30 minutter

    Har du levd mange tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Hvis ikke, har du en ny smaksopplevelse i vente.

  • 2 timer

    Selvfølgelig skal kaken du baker til påske være gul. Denne er enkel å få til hvis du følger vår oppskrift.

  • 2 timer 20 minutter

    Hva smaker vel bedre enn karamellpudding til dessert? Denne oppskriften forteller deg alt som må til for å lykkes. Og det er ikke så veldig mye.

  • 45 minutter

    Denne godbiten av en kake kommer du garantert til å lage flere ganger. Den oppfordringen får du garantert av alle som får smake den.

  • 1 time 30 minutter

    Vis meg en som ikke liker riskrem. Spesielt når den serveres på denne måte.

  • 45 minutter

    Denne syrlige, fløyelsmyke sitronpaien med søt marengs blir du hekta på.

  • 1 time

    Denne bløtkaken lager du på et blunk - og det er bunnen med valnøtter og mandler som er suksessfaktoren.

  • 3 timer 30 minutter

    Å bruke hylleblomst i kaker er ikke så vanlig, men desto større grunn til å prøve. Den delikate blomstersmaken passer veldig godt i en ostekake.

  • 1 time 20 minutter

    Den tradisjonelle svenske ostekaken er syrlig og fyldig med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og jordbær.

  • 1 time

    Gulrotkake er en klassiker. Her har vi laget søte, små porsjonskaker. De smaker godt av kokos, kanel og kardemomme.

  • 1 time

    Den eneste faren med denne kaken er at den får bein å gå på. En langpanne holder ikke lenge. Men om du stæsjer den slik kokken bak oppskriften, Espen Ramnestvedt gjør kan det holde.

  • 1 time

    Feir den norske eplehøsten med en amerikanskinspirert kakeoppskrift.

  • 1 time

    Vanilje is smaker deilig som dessert eller som en en avkjølende munnfull.

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Noen ganger trenger vi en lett start på uka
Dagens rett

Noen ganger trenger vi en lett start på uka

Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken