Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • placeholder
    5 minutter

  • 30 minutter

    Denne superenkle varme rømmmekremen er et veldig godt og litt annerledes følge til friske jordbær. Det er Arne Brimi som har komponert oppskriften.

  • 1 time 30 minutter

    Her er en deilig pai med gresskar. Pisket litt krem ved siden av. Følg oppskriften og du blir en helt.

  • 1 time

    For deg som elsker det søte, og for barna som garanter vil like pikekyss, er dette en oppskrift som tar deg minimalt med tid før kyssene kan nytes.

  • placeholder
  • 3 timer 10 minutter

    Italienernes svar på fløtepudding finner du her i en litt lettere variant, men med all smak i behold. Med en saus av norske blåbær, bringebær, bjørnebær og rips blir dette en himmelsk dessert.

  • 45 minutter

    Jordbær passer supert på pai sammen med kremen. Det blir det en dessert du kommer til å lage flere ganger.

  • 20 minutter

    Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage en deilig vaniljesaus.

  • 3 timer 20 minutter

    Hvit sjokolademousse med solbærsaus er lett å lage og ingen kan si nei takk.

  • 50 minutter

    Blåbærcurd er en frisk og deilig blåbærkrem som smaker deilig som fyll i kaker, gjærbakst, på vafler og scones.

  • 40 minutter

    Deilig og bruke i deserter .

  • 1 time

    Her har du et deilig pålegg å ha på brødskiva med frisk smak av pasjonsfrukt og sitron.

  • 1 time

    Dette er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade. Lemon curd, eller sitronsmør, er deilig både som pålegg og som fyll i kaker.

  • 30 minutter

    Appelsincurd er et søtt og syrlig alternativ til vanlig marmelade. Du kan bruke det både på brød og kjeks, i tillegg til deilige kakekremer.

  • 20 minutter

    Liten tvil om at denne salaten er eksotisk. Med ananas, druer, appelsin og brunost på toppen står den til navnet.

  • 40 minutter

    Biscotti er den nye favorittkakekjeksen. Enkel og rask å lage, og så smaker den så godt - både med og uten vin.

  • 35 minutter

    Charlotte Russe er en verdensberømt fromasjekake som ifølge historien ble komponert i 1802 av en anerkjent, fransk kjøkkensjef ansatt ved hoffet til den russiske tsaren Alexander I. Enkel å lage og veldig dekorativ.

  • 30 minutter

    Dette er en vri på en gammel klassiker som er en enkel måte å lage iskrem på, omtrent som en semifreddo på italiensk.

Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen
Dagens rett

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen

Blåskjell står ofte på menyen om sommeren, og denne varianten er en skikkelig lekkerbisken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken