Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • placeholder
    5 minutter

  • 30 minutter

    Denne superenkle varme rømmmekremen er et veldig godt og litt annerledes følge til friske jordbær. Det er Arne Brimi som har komponert oppskriften.

  • 1 time 30 minutter

    Her er en deilig pai med gresskar. Pisket litt krem ved siden av. Følg oppskriften og du blir en helt.

  • 1 time

    For deg som elsker det søte, og for barna som garanter vil like pikekyss, er dette en oppskrift som tar deg minimalt med tid før kyssene kan nytes.

  • placeholder
  • 3 timer 10 minutter

    Italienernes svar på fløtepudding finner du her i en litt lettere variant, men med all smak i behold. Med en saus av norske blåbær, bringebær, bjørnebær og rips blir dette en himmelsk dessert.

  • 45 minutter

    Jordbær passer supert på pai sammen med kremen. Det blir det en dessert du kommer til å lage flere ganger.

  • 20 minutter

    Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage en deilig vaniljesaus.

  • 3 timer 20 minutter

    Hvit sjokolademousse med solbærsaus er lett å lage og ingen kan si nei takk.

  • 50 minutter

    Blåbærcurd er en frisk og deilig blåbærkrem som smaker deilig som fyll i kaker, gjærbakst, på vafler og scones.

  • 40 minutter

    Deilig og bruke i deserter .

  • 1 time

    Her har du et deilig pålegg å ha på brødskiva med frisk smak av pasjonsfrukt og sitron.

  • 1 time

    Dette er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade. Lemon curd, eller sitronsmør, er deilig både som pålegg og som fyll i kaker.

  • 30 minutter

    Appelsincurd er et søtt og syrlig alternativ til vanlig marmelade. Du kan bruke det både på brød og kjeks, i tillegg til deilige kakekremer.

  • 20 minutter

    Liten tvil om at denne salaten er eksotisk. Med ananas, druer, appelsin og brunost på toppen står den til navnet.

  • 40 minutter

    Biscotti er den nye favorittkakekjeksen. Enkel og rask å lage, og så smaker den så godt - både med og uten vin.

  • 35 minutter

    Charlotte Russe er en verdensberømt fromasjekake som ifølge historien ble komponert i 1802 av en anerkjent, fransk kjøkkensjef ansatt ved hoffet til den russiske tsaren Alexander I. Enkel å lage og veldig dekorativ.

  • 30 minutter

    Dette er en vri på en gammel klassiker som er en enkel måte å lage iskrem på, omtrent som en semifreddo på italiensk.

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken