At seiens hverdagsimage fortsatt henger ved er synd. Med sei kan du lage utrolig mye godt, ikke minst til fest. Det er denne oppskriften et godt eksempel på.
Lakseburger er svaret på hverdagsmiddagen og til en fest. Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir det kjempegodt. Oppskriften er såre enkel.
Her har vi laget en litt uvant variant av granité med nykål, eple og ingefær. Forfriskende!
Å salte eggeplommer er en kinesisk tradisjon som kan brukes i mange også europeiske retter, de tåler fint en måned i en tett boks i kjøleskapet.
Denne paien er det kjapt å lage. Den passer både til hverdags og fest.
Det er ingen grunn til at enkel mat ikke skal smake fantastisk, slik som denne oppskriften med lammelår og en spennende salat med appelsin.
Paella de conejo y seta heter denne katalanske klassikeren på spansk. Lag en spansk aften med denne godbiten.
Enkel å lage og alle vil like den. Passer utmerket til gravlaks.
Av og til er det lurt å ty til en lettrett. En av de virkelig gode og mettende er bruschetta med norsk laks.
Zarzuela heter denne retten på spansk. Den inneholder både fisk og skalldyr og spises med ris til.
Lettere enn dette kan det ikke bli og bedre kan det ikke smake. Lag asparges med røkt skinke som forrett eller som en liten kveldsrett.
Denne enkle eggesalaten med røkt påleggi kan du bruke som pållegg eller som en forrett
Eggerull kan du spise til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Det er få ingredienser og du har noe godt å putte munnen på få minutter.
Har du kjøleskapet fullt av rester og kanskje liten tid til å forberede middagen. Da er en omelett som denne det perfekte måltid.
Eggepanne er genial hverdagsmat som åpner opp for å bruke det du har i kjøleskapet.