I Spania er det en fisk i torskefamilien kalt merluza (lysing/kolmule) som brukes i denne retten, men det går fint med torsk eller hyse.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
I Spania er det en fisk i torskefamilien kalt merluza (lysing/kolmule) som brukes i denne retten, men det går fint med torsk eller hyse.
Denne indiske klassikeren kan også lages med hermetiske kikerter.
Disse knasende sprø vietnamesiske pannekakene er fylt med friske smaker og dyppes i en sur/søt/sterk dipsaus karakteristisk for det vietnamesiske kjøkkenet.
Denne tradisjonelle portugisiske brødsuppen er en fest å lage og spise.
Karamellisering er en tradisjon som stammer fra tiden da Vietnam var en fransk koloni. Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte, og oppskriften er til en person som hovedrett eller til fire som en del av et måltid.
Dette er kanskje Ukrainas mest kjente rett, selv om mange andre nasjoner mener de har eierretten til den.
Dette er en overraskende smakfull og enkel suppe som passer når man trenger noe å varme seg på.
Maurerne var muslimer og spiste ikke svinekjøtt, så de kristne spanjolene har tatt det arabiske krydderet for lammekebab (godban) og brukt på sitt elskede svinekjøtt.
Kongekrabbe gjør seg umerket i tacos. Knallgodt og enkelt, med spennende smakskombinasjoner. Kongekrabbetacos må du bare prøve!
Det er lett å bli hekta på deilige Wontons. De kinsiske dumplingsene kan både kokes, dampes og friteres, spises i suppe eller slik som her i chilisaus.
Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.
Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia. Hvis du kjøper ferdige lefser er dette en rask og smakfull rett.
Denne typiske retten fra Genova er fargerik og velsmakende og passer perfekt til middagsselskap. Sausen er ganske tynn, så server med brød og både skje og gaffel.
Det er slik de tilbereder krepsen i Limousin i Frankrike. Litt flere ingredienser enn vi er vant, men det smaker utrolig godt.
Blir suppen for lett til middag, er spekemat det perfekte følget til denne retten.
Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete. Passer til mange retter og går veldig raskt å lage til.
Tiradito er en peruansk vri på sashimi, med en deilig krydret sitrussaus. Dette er lett, enkel og smaksrik middag.
Denne "puddingen" erstatter i mange tilfeller poteter ved engelske måltider, oftest som tilbehør til stek.
Dette er en mektig risrett fra de indiske maharajaers storslagne kjøkken, der man på en vanlig dag kunne servere femti mennesker, pluss et følge av tjenere.
Zedoari også kalt hvit gurkemeie har en mangoaktig aroma. Derfor heter den amb halad på indisk, og amb betyr mango.