Denne hjortesteika viser til fulle at vi har med en stjernekokk å gjøre, nemlig Arne Brimi. Lettforståelig og så enkelt at selv familiens yngste klarer det.
Denne hjortesteika viser til fulle at vi har med en stjernekokk å gjøre, nemlig Arne Brimi. Lettforståelig og så enkelt at selv familiens yngste klarer det.
Den beste biffen lages av elg. Nå er jakta i gang over store deler av landet og tilgangen på godt elgkjøtt det beste. Her er oppskriften med bacon og appelsinsaus.
Burgeren blir ekstra god med kjøtt av skogens konge. Prøv denne lettlagete oppskriften: Elgburger med grønnsaker og tyttebær.
Grovkvernet elgkjøtt er basisen i denne lettlagete kjøttgryten, elghakk. Det finner du gjerne i butikken.
Får du tak i en del av et elgslakt har du mye godt i fryseren. Det er mulig å få tak i dette kjøttet også for de som leter i butikkens ferskvare- eller frysedisk.
Elgkjøtt blir enda mer smaksrikt med marinering og med tilbehøret der grillen er sentral. Raske varmebehandlingen gjør at det forblir saftig helt til det skal spises.
Hva kan friste mer enn elgsteik med sjysaus, og når du plusser på jordskokkpuré, aspargesbønner, ristet sopp og slottspoteter.
Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.
Her er en enkel oppskrift på hvordan du får mye smak ut av det deilige kjøttet.
Har du ikke elgkjøtt i fryseren, kan du også bruke storfekjøtt som høyrygg. Flatbrød er klassisk følge, men hjemmebakt brød er heller ikke å forakte til denne suppen.
Med fryst skavet reinsdyrkjøtt, reinskav eller finnbiff, som finnes i de fleste butikker, kan du lage denne deilige retten.
Her er en lettlaget oppskrift på finnbiffgryte. Du lager den på 20 minutter. Og resultatet blir riktig godt fornøyd med.
Finnbiffgryte med reinskav eller elgkjøtt er garantert en suksess på middagsbordet. Hvis du supplerer med sopp og oliven blir det ekstra godt.
En reinsdyrgryte med reinskav, sopp og løk er som skapt for kalde dager.
Flatbiff av rein er mør og smakfull. Kjøttet er nesten krydret fra naturen sin side. Server den med poteter, brokkoli og en deilig tyttebærsaus.
Du må prøve å grave elgkjøttet. Etter at du har gjort det og laget tilbehøret, kommer alle rundt bordet gi deg honnør.