Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gleder du alle rundt bordet.
Har du elgkjøtt i fryseren, og tilgang på tarmer, må du prøve denne oppskriften på hjemmelaget elgpølse.
Lag en litt annerledes Wellington. i Denne skal du bruke hjortekjøtt. Tilbehøret, en deilig einerbærsaus, setter et deilig preg på retten.
Å tilberede dagens rett er ikke fort hjort...men så er det jo kanskje lørdag, og da skal vi ta oss god tid til matlagingen.
Rosastekt hjortefilet smaker himmelsk. Server den med sellerirotpuré, sopp og unn deg et glass rødvin til.
Med indrefilet av elg er det duket for et festmåltid. Her er oppskriften med masse godt tilbehør.
Når det beste av det beste skal møtes, trengs veldig få ingredienser. Reinsdyrfilet og cognacsaus med litt tyttebær oppi.
Denne fyldig kaningryten med grønnsaker kan også lages med hare, eller sågar kylling.
Vilt også kanin, har alltid vært en viktig del av kajunsk kokekunst - det var den eneste form for kjøtt de første nybyggerne hadde.
Her er en oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet Bidos. Reinsdyrkjøtt fra stek eller reinbiff er hovedingrediensen med løk, poteter og gulrøtter.
Kun når bare det beste er godt nok lager du en klassisk reinsdyrstek med viltsaus. Vi forklarer deg alt fra a til å.
Har du ikke fryseren full av elgkjøtt, er ikke alt håp ute. Denne gryteretten med kremet elgkjøtt kan lages med alle typer viltkjøtt – så vel som storfe eller lam.
Denne gryteretten med kjøtt fra skogens konge er utrolig god og lettlaget.
Denne viltgryten med litt ekstra smak blir det avsetning på. Den er overraskende rask å lage.