Kylling og fjærkre

oppskrifter.webp
  • 40 minutter

    Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.

  • 30 minutter

    Salat med andebryst er deilig. Enda bedre blir det hvis du legger til alle disse godsakene.

  • 45 minutter

    Lager du sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har du alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning. Urtedressingen gjør susen.

  • 1 time 30 minutter

    Coq au vin er en fremragende rett som ifølge legenden går helt tilbake til gallerne under romertida. Det er møtet mellom kjøttet og vinen som utgjør nerven i retten.

  • 20 minutter

    Laab (Larb, Lahb, Larp eller Laap) er en thailandsk klassiker med malt kjøtt som serveres i friske kålblader. Laab moo er med svin og laab gai er med kylling.

  • 3 timer

    And er danskenes favorittrett på julaften, men denne retten kan nytes i hele julesesongen og lenge etter det.

  • 40 minutter

    Kyllingrull med blomsterkål, eller kalettes, en ganske ny kåltype i grønnsakshyllene, smaker himmelsk. Du kan selvsagt bruke grønnkål eller rosenkål.

  • 20 minutter

    Disse lettlagete Burritosen med kyllingfilet er fylt med så enkle ingredienser at også familiens yngste kan fikse middagen.

  • 1 time

    Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.

  • 3 timer

    En gryte du ikke kommer til å angre på at du lager. Mange deilige ingredienser deriblant brandy.

  • 30 minutter

    Her er det både spinat og pesto som gjør grillkyllingen ekstra smaksrik.

  • 50 minutter

    Skal du lage noe godt veldig fort kan du kjøpe ferdig grillede kyllinglår eller legge de ovnen som i denne oppskriften. Uansett skal du bruke tilbehøret.

  • 20 minutter

    Grillede kyllinglår trenger omlag 20 minutter i ovnen for å bli gjennomvarme. I løpet av den tiden kan du gjøre mange andre ting - for eksempel lage dette deilige tilbehøret.

  • 30 minutter

    I denne retten får kyllingfileten internasjonalt følge og et herlig kick fra chili og couscous.

  • 40 minutter

    Saftig kyllingkjøtt som med ferske smakfulle rotgrønnsaker det er hva du må prøve. Forsøk denne metoden med å posjere den i god kraft.

  • 50 minutter

    En thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.

  • 40 minutter

    Du må prøve helstekt rype. Med pastinakkpuré og trøffelsjy bli det en herlig søndagsmiddag.

  • 20 minutter

    Ferdigkokte kikerter bør alltid finnes i kjøkkenskapet. Dermed har du til en hver tid en basis for en rask middag som både er smaksrik, rimelig og supersunn. Kikerter er så proteinrike at de kan erstatte kjøtt - i tilfelle du ønsker en kjøttfri middag.

  • 40 minutter

    Du er sikkert vant til steke kyllingfileten. Med denne oppskriften skal du koke den. Det gir et saftig og godt resultat. I tillegg får du en smakfull, deilig kraft som blir til en utmerket saus.

  • 30 minutter

    I en travel hverdag er kylling et godt valg. Samtidig som den er en sikker vinner som hele familien vil sette pris på. Prøv kylling med couscous- og eplesalat.

  • 1 time 10 minutter

    Du skal fylle kyllingfilet med friske urter og brie og før du pakker den inn spekeskinke og legger dem på grillen.

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken