Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
phpfdvlxv.jpg
Foto: LASSE HYLDAGER

Dansk juleand

And er danskenes favorittrett på julaften, men denne retten kan nytes i hele julesesongen og lenge etter det.

Fremgangsmåte

Anden:
Fjern vinger og innmat. Fjern fett og hud fra halsen og bakenden, og tørk godt med kjøkkenpapir. Gni anden grundig med salt og pepper innvendig og utvendig.

  • Skrell eplene og del dem i mindre biter. Fyll anden med svisker og epler.
  • Brun vingespissene, innmaten og fettet fra halsen i en gryte, sammen med litt av andefettet. Hell i vann, tilsett løk og gulrot og kok cirka en halv time. Hell sjyen gjennom en sikt og legg den til side for saus.
  • Plasser anden i en form med ryggen oppover, slik at fettet kan dryppe inn i stekepannen. Plasser formen midt i ovnen i cirka 15 minutter på 225 °. Vend så anden og brun brystet i 15 minutter.
  • Hell ½ liter vann i formen og stek anden i cirka 2 timer på 160 °, stikk i den tykke delen av låret, saften fra kjøttet må være klar.
  • Anden kan også brunes i cirka 10 minutter på 250 ° eller under grill for å gjøre skinnet sprøtt, men husk å hold øye med den.
  • Hell sjyen i en bolle og la den stå en stund til fettet har samlet seg. Hell forsiktig ut fettet og bland sjyen med væsken fra vingene og innsiden. Kok det ned slik at smaken blir konsentrert. Tilsett evt jevning eller maisenna og smak med salt og pepper.

Dansk juleand serveres med ovnsstekte poteter. Til stekingen bruker du litt av andefettet som ble til overs etter andestekingen. Del poteter i båter. Ha i en ildsfast form. Fordel andefett jevnt i formen og stek ved 200 grader. Smak til med salt og pepper og server med en gang. 

Her er 40 hele oppskrifter på and

 Vil du heller lage kalkun finner du alt du behøver å vite her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Gram

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her