Kylling og fjærkre

oppskrifter.webp
  • 40 minutter

    Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.

  • 30 minutter

    Salat med andebryst er deilig. Enda bedre blir det hvis du legger til alle disse godsakene.

  • 45 minutter

    Lager du sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har du alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning. Urtedressingen gjør susen.

  • 1 time 30 minutter

    Coq au vin er en fremragende rett som ifølge legenden går helt tilbake til gallerne under romertida. Det er møtet mellom kjøttet og vinen som utgjør nerven i retten.

  • 20 minutter

    Laab (Larb, Lahb, Larp eller Laap) er en thailandsk klassiker med malt kjøtt som serveres i friske kålblader. Laab moo er med svin og laab gai er med kylling.

  • 3 timer

    And er danskenes favorittrett på julaften, men denne retten kan nytes i hele julesesongen og lenge etter det.

  • 40 minutter

    Kyllingrull med blomsterkål, eller kalettes, en ganske ny kåltype i grønnsakshyllene, smaker himmelsk. Du kan selvsagt bruke grønnkål eller rosenkål.

  • 20 minutter

    Disse lettlagete Burritosen med kyllingfilet er fylt med så enkle ingredienser at også familiens yngste kan fikse middagen.

  • 1 time

    Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.

  • 3 timer

    En gryte du ikke kommer til å angre på at du lager. Mange deilige ingredienser deriblant brandy.

  • 30 minutter

    Her er det både spinat og pesto som gjør grillkyllingen ekstra smaksrik.

  • 50 minutter

    Skal du lage noe godt veldig fort kan du kjøpe ferdig grillede kyllinglår eller legge de ovnen som i denne oppskriften. Uansett skal du bruke tilbehøret.

  • 20 minutter

    Grillede kyllinglår trenger omlag 20 minutter i ovnen for å bli gjennomvarme. I løpet av den tiden kan du gjøre mange andre ting - for eksempel lage dette deilige tilbehøret.

  • 30 minutter

    I denne retten får kyllingfileten internasjonalt følge og et herlig kick fra chili og couscous.

  • 40 minutter

    Saftig kyllingkjøtt som med ferske smakfulle rotgrønnsaker det er hva du må prøve. Forsøk denne metoden med å posjere den i god kraft.

  • 50 minutter

    En thaiinspirert rett med and signert Terje Ommundsen på Plah er utmerket søndagsmiddag. Her er den velprøvde oppskriften.

  • 40 minutter

    Du må prøve helstekt rype. Med pastinakkpuré og trøffelsjy bli det en herlig søndagsmiddag.

  • 20 minutter

    Ferdigkokte kikerter bør alltid finnes i kjøkkenskapet. Dermed har du til en hver tid en basis for en rask middag som både er smaksrik, rimelig og supersunn. Kikerter er så proteinrike at de kan erstatte kjøtt - i tilfelle du ønsker en kjøttfri middag.

  • 40 minutter

    Du er sikkert vant til steke kyllingfileten. Med denne oppskriften skal du koke den. Det gir et saftig og godt resultat. I tillegg får du en smakfull, deilig kraft som blir til en utmerket saus.

  • 30 minutter

    I en travel hverdag er kylling et godt valg. Samtidig som den er en sikker vinner som hele familien vil sette pris på. Prøv kylling med couscous- og eplesalat.

  • 1 time 10 minutter

    Du skal fylle kyllingfilet med friske urter og brie og før du pakker den inn spekeskinke og legger dem på grillen.

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken