Denne pastaretten kickstarter den første adventsuka. Og en god avkobling fra alle julesmaker. Smaksrik, men ikke alt for mettende.
Denne pastaretten kickstarter den første adventsuka. Og en god avkobling fra alle julesmaker. Smaksrik, men ikke alt for mettende.
Denne enkle pastasalaten er deilig som lett lunsj, eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk
Pastamiddagen blir ekstra smaksrik med denne oppskriften som fint kan lages uten kjøtt, se alle tipsene til variasjon.
Taglioni er en type tagliatelle, bare skåret mye tynnere, som spagetti. Men du trenger ikke pastamaskin for å få til retten. Bare en kjevle og hender. Og selvfølgelig soppsaus.
En pastarett som dette strutter av sunnhet og gode smaker.
Denne retten heter Orecchiette con Acciughe e Broccoli i Italia hvor den kommer fra.
Makrell kan med fordel brukes sammen med en rask tomatsaus på pasta. Må prøves.
Denne retten heter spaghetti alla Carrettiera i Italia.Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne.
Spagetti liker både store og små. Setter du til kylling og blåskjell får du et måltid du kan servere til hverdags som til fest. Her er oppskriften.
Mafaldine og reginette er ruglete brede pastabånd som er ekstra dekorative i en enkel rett som denne. Du kan lage retten med tagliatelle eller vanlig spagetti.
Spaghetti Vongole er en italiensk klassiker som smaker av deilig frisk sjø. Denne oppskriften benytter seg av norske hjerteskjell og blåskjell til fordel for italienske vongoleskjell. Den gode smaken bevares og i løpet av kort tid lager du en pastarett som virkelig imponerer.
Det går fint å bytte ut siken med annen fisk. For eksempel røye, ørret eller laks.
Amatriciana er en klassisk tomatsaus med chili og pancetta eller guanciale (svinekjake) fra Amatrice i fjellene nord for Roma.
Slike pastaretter er alltid populære, spesielt når du tenger noe godt og mettende på kort tid.
Denne salaten er veldig anvendelig. Du kan spise den til middag, ha den med på tur eller servere den til lunsj. Dessuten er den veldig rask å lage.
Gyoza-deig kan kjøpes ferdig, men også lages hjemme, det er lettere og raskere enn du tror.
Denne pastasalaten er inspirert av det greske kjøkken og vil raskt bli en middagsfavoritt for hele familien.