Mafaldine med bacon og asparges eller grønnkål
Foto: DronG

Mafaldine med bacon og asparges eller grønnkål

Om du elsker pasta carbonara, vil du også like denne. Fløte, bacon og pasta får her følge av noe grønt, enten grønnkål eller asparges. Det smaker fortreffelig.

Fremgangsmåte

  1. Brun den hakkede løken i smør, tilsett bacon i strimler og stek det i panne i ca. 3 minutter.
  2. Sett til side. 
  3. Vask grønnkål/asparges. Skjær i biter, legg dem i den tømte pannen og hell over litt vann.
  4. La det koke til grønnkålen/aspargesen er gjennommyk, ca 3-6 minutter.
  5. Tilsett kremfløten og kok ytterligere 5 minutter, smak til med salt og pepper.
  6. Kok pasta etter bruksanvisningen på pakken. Hell av vannet men ta vare på litt av kokevannet. Det er fint å spe ut sausen med.
  7. Bland pasta inn i sausen.
  8. Smak til med litt oregano.
  9. Ha over revet parmesanost.

Tips:  Mafaldine er bølget båndpasta. Du kan bruke andre typer båndpasta, EksempelvisTagliatelle

Her er alt du behøver å vite om pasta

Her kan du velge mellom flere hundre pastaretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her