Farfalle med tomater og erter (Farfalle al Sugo di Piselli)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor kjele og ha i baconet. La det surre på svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett tomater og vann, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke i ca 15 minutter mens du rører av og til.

I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Ha ertene i tomatsausen, rør godt og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i 5-8 minutter, til ertene er kokt og sausen er ganske tykk. Smak til med salt og pepper.

Skru av platen og tilsett mascarpone og revet basilikum. Rør godt, legg lokk på kjelen og la den stå et par minutter. Slå vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt.

Serveres straks, pyntet med basilikum og med revet parmesan ved siden av.

Denne sausen skal serveres med vanlig hvit pasta, så det røde, grønne og hvite utgjør tricolore, de tre fargene i det italienske flagget.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux
+
Ukens vin

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux

Når denne vinen kommer i ny årgang, er det nok en gang duket for et røverkjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka
Dagens rett

Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka

Karamellisert steinbit er ikke hverdagskost på våre breddegrader, men en tradisjonell vietnamesisk tilberedningsmetode for fisk. La deg overbevise.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking Tour de France
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød
Dagens rett

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød

En rask kyllingblings er perfekt middag en travel mandag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her