Mac and cheese med øl
Apéritif

Mac and cheese med øl

Denne oppskriften på mac & cheese inneholder øl og både varmer sjelen og metter magen. Prøv den om du vil imponere vennene dine, og husk å servere øl ved siden av.

Fremgangsmåte

Oppskriften passer for 2 svært sultne, eller 3 litt sultne. Det kan virke som det er mye saus i forhold til pasta, men i ovnen vil denne trekke inn i makaronien og gi den en ekstra god smak. 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kok makaroni noen minutter, og hell av vannet mens makaronien fremdeles har en fast kjerne.
  3. Smelt smøret i en kjele.
  4. Når smøret er smeltet og bobler, tilsett melet og rør godt i et par minutter.
  5. Tilsett fløte/melk litt og litt, og rør godt.
  6. Tilsett øl og sennep når du har fått en jevn, tykk saus. La det koke sammen et minutt.
  7. Tilsett ost. Her kan du velge dine favorittoster, og jo mer, desto bedre.
    Ta vare på en håndfull til topping. Rør godt mens osten smelter.
  8. Smak til med salt og pepper. Avhengig av ostene du velger, kan denne oppskriften tåle godt med både salt og pepper.
  9. Tilsett makaronien i ostesausen og hell over i en ildfast form.
  10. Strø over resten av osten.
  11. Stek i ca. 30 minutter, til osten bobler og er gyllen.
  12. La formen hvile noen minutter før servering.

Her finner du andre deilige gratinerte retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her