Italiensk fjellkost - Pizzoccheri della Valtellina
Foto: cirano83

Italiensk fjellkost - Pizzoccheri della Valtellina

I den italienske fjelllheimen er kosten dominert av potet, smør, ost og hvitløk. Pizzoccheri er med pasta laget av bokhvetemel og dermed ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

  1. Sikt 00-melet og bokhvetemelet i en bolle. Tilsett vann, en klype salt og begynn å elte sakte.
  2. Overfør deigen til en lett melet bakebord. Arbeid den raskt med hendene for å gjøre den homogen og kompakt.
  3. Når du har fått en jevn deig, kjevler du den ut til du får en leiv på 2 mm tykkelse.
  4. Skjær først deigen i 10 cm brede strimler som så skjæres i 1 cm brede strimler – dimensjonen skal altså være 10 x 1 cm.
  5. Skrell potetene og skjær dem i halve skiver. Skrell kålen, fjern kjernen og del bladene i to, fjern stilken og skjær kålbladene deretter i 2 cm brede strimler.
  6. Kok opp 6 liter lettsaltet vann i en stor kjele. Når det koker, tilsett kålbladene; kok dem i 2-3 minutter. Tilsett potetskivene og kok i ytterligere 6-8 minutter til al dente.
  7. Legg pizzoccheriene i vannet der kålen og potetene koker, noen om gangen, og kok dem i 8 minutter totalt.
  8. Skrell hvitløksfeddene, del dem i to. Varm smør i en panne og surr hvitløksfeddene lett i smøret. Ta ut når de begynner å bli gylne.
  9. Del osten i terninger.
  10. Løft opp pizzoccheri, poteter og kål med en hullsleiv. Legg dem på tallerkenen og fordel jevnt ost i terninger, smør uten hvitløk og rikelig med revet parmesan. Ikke rør for da moses potet og pasta.

Vi byr på flere hundre pastaretter du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her