Italiensk fjellkost - Pizzoccheri della Valtellina
Foto: cirano83

Italiensk fjellkost - Pizzoccheri della Valtellina

I den italienske fjelllheimen er kosten dominert av potet, smør, ost og hvitløk. Pizzoccheri er med pasta laget av bokhvetemel og dermed ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

  1. Sikt 00-melet og bokhvetemelet i en bolle. Tilsett vann, en klype salt og begynn å elte sakte.
  2. Overfør deigen til en lett melet bakebord. Arbeid den raskt med hendene for å gjøre den homogen og kompakt.
  3. Når du har fått en jevn deig, kjevler du den ut til du får en leiv på 2 mm tykkelse.
  4. Skjær først deigen i 10 cm brede strimler som så skjæres i 1 cm brede strimler – dimensjonen skal altså være 10 x 1 cm.
  5. Skrell potetene og skjær dem i halve skiver. Skrell kålen, fjern kjernen og del bladene i to, fjern stilken og skjær kålbladene deretter i 2 cm brede strimler.
  6. Kok opp 6 liter lettsaltet vann i en stor kjele. Når det koker, tilsett kålbladene; kok dem i 2-3 minutter. Tilsett potetskivene og kok i ytterligere 6-8 minutter til al dente.
  7. Legg pizzoccheriene i vannet der kålen og potetene koker, noen om gangen, og kok dem i 8 minutter totalt.
  8. Skrell hvitløksfeddene, del dem i to. Varm smør i en panne og surr hvitløksfeddene lett i smøret. Ta ut når de begynner å bli gylne.
  9. Del osten i terninger.
  10. Løft opp pizzoccheri, poteter og kål med en hullsleiv. Legg dem på tallerkenen og fordel jevnt ost i terninger, smør uten hvitløk og rikelig med revet parmesan. Ikke rør for da moses potet og pasta.

Vi byr på flere hundre pastaretter du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her