Tilbehør

oppskrifter.webp
  • 45 minutter

    Plommer er deilig å spise som de er. Men du kan lage noe ekstra godt av de også, nemlig plommechutney.

  • 30 minutter

    Ovnsbakt paprika smaker deilig. Her er paprikasalaten som du kan servere til tapas eller som tilbehør til en grillmiddag.

  • 15 minutter

    Lag en deilig kikertpuré som er mye brukt i Midt-Østen. Hummus kan du bruke til både fisk, kjøtt og vegetarretter. På 15 minutter er den klar.

  • 10 minutter

    Kan du tenke deg spekemat uten potetsalat? Den tryller du frem på få minutter uten at det koster deg mye bryderi.

  • 15 minutter

    Dette er sikkert den eneste oppskriften du trenger for å lage denne populære sausen. Du lager den på maks 15 minutter.

  • 10 minutter

    Rabarbra kan brukes til pickles. Alene eller sammen med andre grønnsaker. Det er en fin måte å utnytte sensommerens rabarbra som er litt grovere.

  • 10 minutter

    Denne krydderblandingen brukes i alt fra kjøtt, fisk, grønnsaksretter, pasta, pizza. Alt hva det italienske kjøkken byr på.

  • 20 minutter

    Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin.

  • 30 minutter

    Tzatzikisalat er perfekt tilbehør når du skal grille og spise sommermat

  • 10 minutter

    Denne oppskriften kan brukes for olje av så vel gressløk som persille og ramsløk. Slik olje er en super ingrediens til alt fra dressinger til varme retter.

  • 10 minutter

    Salsa verde smaker like godt til pasta eller gnocchi som til stekt eller kokt fisk samt kjøtt. Den ultimate dip-sausen.

  • 10 minutter

    Denne lune syrlige og krydrete smørsausen setter ekstra spiss på biffen eller entrecoten.

  • 20 minutter

    Denne klassisk spanske potetretten med løk, hvitløk, laurbærblader, paprika og tomat, er en rett i seg selv, men også utsøkt til torsk eller kjøtt.

  • 15 minutter

    Lekende lett og smakfull oppskrift på ertepuré.

  • 10 minutter

    Her er utgangspunktet for en tradisjonell bayersk dipp som finnes i utallige versjoner. Oppskriften kan tilpasses både i mengde og ingredienser, alt etter preferanse.

  • 40 minutter

    Til denne populære salaten som er det perfekte tilbehør til spareribs, er det best å bruke små sylte)agurker, men også vanlig slangeagurk går fint.

  • 10 minutter

    Dipsaus er enkelt å lage selv og smaker aller best nyrørt. Så ikke lag mer enn du trenger.

  • 20 minutter

    Sprøstekt sjalottløk passer perfekt til alt fra asiatisk mat til pølser.

  • 1 time

    Fondantpoteter fortjener å få sin storhetstid tilbake. I denne oppskriften dampes potetene i øl og ender opp som en nydelig delikatesse.

  • 40 minutter

    Bresert nykål er et lekkert tilbehør til fisk eller kjøtt, og en velsmakende rett i seg selv.

Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken