Ratatouille er klassisk og fargerikt tilbehør med inspirasjon fra Provence i Frankrike. Enkelt, godt og raskt tilbehør som passer til det meste.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Ratatouille er klassisk og fargerikt tilbehør med inspirasjon fra Provence i Frankrike. Enkelt, godt og raskt tilbehør som passer til det meste.
Risotto kan du lage i mange varianter. Prøv denne smakfulle risottoen med grønnsaker, chili og hvitløk.
Det å lage hjemmelaget ravioli er enklere enn du kanskje tror. Denne supre oppskriften er signert en Adriana Salsis som kan sin pasta.
Denne lasagnen er ikke som andre lasagner. Og det på flere måter. Oppskriften er både rask og enkel. Helt uten kjøtt og med aubergine og spinat.
Dette er en typisk bengalsk rett - altså fra Bangla Desh tidligere kalt Bengal, som lå i det nordøstre India - som passer godt til kjøtt eller fisk.
Ovnsbaker du rotgrønnsaker får de deilig smak. Når du tilsetter sitron får retten enda et løft. Kjapt å lage og tilsvarende å servere.
Lag en lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Server den med en fyldig karridipp og kokte poteter. Dette blir en deilig vegetarhverdagsmiddag.
Nasi goreng er en klassisk malaysisk/indonesisk rett som direkte oversatt betyr stekt ris. Og nettopp ris er hovedingrediensen.
Dette er et populært tillegg i Kora til alt fra fiskeretter til kjøtt og sandwich. Selvfølgelig er den vegetarisk.
Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men den tar det igjen på smaken.
Dette er en spennende måte å bruke lefse på. Att på til en vegetarrett med hummus og bakt paprika. Du blir garantert mett.
Du kan lage mye godt med gresskar. Disse lappene smaker deilig. Pass på å lage mange.
Tomater kan grilles hele eller i båter/skiver. Større tomater gir bedre grillresultat, og bifftomatene egner seg naturlig nok best.
Denne gryten er inspirert av den vestafrikanske gryten maafi. Den kan varieres i det uendelige, ved å for eksempel tilsette andre rotgrønnsaker, kylling, lam eller annet protein. I denne oppskriften lages gryten i en crockpot / slow cooker, men du kan også bruke en vanlig gryte.
Denne retten er woket eller stekt i panne. Masse deilige smaker som forsterkes med krydderet. perfekt alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Denne grønnsaksretten er klart indiskinspirert. Blomkål smaker fortreffelig sammen med ingefær og andre krydder. Og ikke minst det er en vegetarrett.
Gyoza kan dampes eller friteres. Begge deler er supergodt. det eneste du trenger ved siden av er en dip.
Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som frister både store og små. Du kan lage den dagen i forveien og bare varme den opp før servering. Server godt brød til.
Denne grønnsaksretten, Briame, med squash og aubergine er fra Hellas. Du kan bruke den som tilbehør til middag. Eller du kan servere den som en vegetarrett alene.
En indiskinspirert potetgryte er rask og smaksrik hverdagsmat.