Lag en broccoliburger
Foto: NoirChocolate

Lag en broccoliburger

Her spiller brokkoli hovedrolle. Hva er vel ikke mer populært for små og store enn burgere.

Fremgangsmåte

  1. Hell bønnene i en sil og skyll godt med kaldt vann. La dryppe av.
  2. Ha broccoli, bønner, sjampinjong og egg i en foodprosessor. Hell i en bolle, smak til med salt pepper og knust hvitløk og juster konsistensen med brødkrumme. Deigen skal være så fast at du kan lage boller av den. 
  3. Form boller og klapp dem flate til burgertykkelse.
  4. Varm olje i en stekepanne, middels varme, og stek i ca. 3 minutter på begge sider.
  5. Yoghurtsaus:
    Bland yoghurt med knust hvitløk, salt, pepper, sitron og persille. 

Server burgerne med yoghurtsaus eller aioli, burgerbrød eller salat.

Tips1: Hvis du koker broccolien i 2 minutter først blir den lettere å kjøre i foodprosessoren. Du kan også justere med litt vann til du får riktig konsistens.

Tips2: I stedet for sjampinjong kan du bruke 1 pk fetaost. Det gir kraftigere smak. 

Her finner du mange vegetarretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her