Lag en broccoliburger
Foto: NoirChocolate

Lag en broccoliburger

Her spiller brokkoli hovedrolle. Hva er vel ikke mer populært for små og store enn burgere.

Fremgangsmåte

  1. Hell bønnene i en sil og skyll godt med kaldt vann. La dryppe av.
  2. Ha broccoli, bønner, sjampinjong og egg i en foodprosessor. Hell i en bolle, smak til med salt pepper og knust hvitløk og juster konsistensen med brødkrumme. Deigen skal være så fast at du kan lage boller av den. 
  3. Form boller og klapp dem flate til burgertykkelse.
  4. Varm olje i en stekepanne, middels varme, og stek i ca. 3 minutter på begge sider.
  5. Yoghurtsaus:
    Bland yoghurt med knust hvitløk, salt, pepper, sitron og persille. 

Server burgerne med yoghurtsaus eller aioli, burgerbrød eller salat.

Tips1: Hvis du koker broccolien i 2 minutter først blir den lettere å kjøre i foodprosessoren. Du kan også justere med litt vann til du får riktig konsistens.

Tips2: I stedet for sjampinjong kan du bruke 1 pk fetaost. Det gir kraftigere smak. 

Her finner du mange vegetarretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her