Vegetar

oppskrifter.webp

Er du vegetarianer eller har lyst på en kjøttfri rett finner du over 180 oppskrifter her.


Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 40 minutter

    Kjøtt er absolutt ikke nødvendig for at karbonadene skal bli skikkelig smaksrike og mettende.

  • 30 minutter

    Lag en lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Server den med en fyldig karridipp og kokte poteter. Dette blir en deilig vegetarhverdagsmiddag.

  • 30 minutter

    På bare 30 minutter lager du vegetarisk thaigryte med masse deilige smaker.

  • 20 minutter

    Denne veganske burgeren med revet squash og kikerter er smakt til med blant annet nellik og ingefær og masse annet godt. Her er oppskriften.

  • 1 time

    Lag en pizza der grønnkål nesten alene spiller hovedrollen. Denne kålen har nemlig så mye smak og struktur at den erstatter både urter og kjøtt på pizzaen. Du kan selvfølgelig toppe med rester fra tidligere kjøttmiddager.

  • 30 minutter

    Dette er en veldig enkel og kjempegod omelett med grønnkål, kokte poteter og løk. Du serverer selvfølgelig brød til denne vegetarretten.

  • 30 minutter

    Du kan lage mye godt med gresskar. Disse lappene smaker deilig. Pass på å lage mange.

  • 1 time

    En deilig måte å utnytte hele gresskaret på, bare sett det i ovnen og fyll det med ost

  • 20 minutter

    I Midtøsten er falafel regnet som hurtigmat. Hovedingrediensen er kikerter. I denne oppskriften er det masse deilige forskjellige krydder som virkelig får fart på smaksløkene.

  • 1 time 30 minutter

    Grønnsakskarbonadene er så kjøttfrie som de kan bli, men ikke mindre saftige og gode av den grunn. Dog ikke helvegetar siden den inneholder så vel egg som ost.

  • 30 minutter

    Nå er det tid for en deilig wok med sukkererter, nykål, vårløk, paprika og fersken. Dressingen løfter det hele med en frisk sursøt smak som passer veldig godt til grønnsakene.

  • 30 minutter

    Grønnsaksburger er et sunt alternativ til de burgerne du normalt får kjøpt. Godt smaker de også. Du kan servere i løpet av en halv time-

  • 1 time

    Du kan lage moussaka som en ren vegatrrett. Her er den veldig enkle oppskriften med squash og aubergine.

  • 20 minutter

    Taco er manges favoritt. Bytt ut kjøttet med linser. Dermed har du en vegetarrett. Du blir helt sikkert mett.

  • 40 minutter

    Ovnsbaker du rotgrønnsaker får de deilig smak. Når du tilsetter sitron får retten enda et løft. Kjapt å lage og tilsvarende å servere.

  • 30 minutter

    Har du lyst på grønnsakssuppe med en vri skal du prøve den med bønner og pistou. Det er den franske varianten av italiensk pesto. En riktig vegetarrett. Her er oppskriften.

  • 40 minutter

    Du kan lage en herlig gulrotlapskaus, med løk, soyasaus, laurbærblad, kruspersille og gressløk. Dessuten er det en vegetarrett.

  • 45 minutter

    Denne grønnsaksretten, Briame, med squash og aubergine er fra Hellas. Du kan bruke den som tilbehør til middag. Eller du kan servere den som en vegetarrett alene.

  • 30 minutter

    Ggulasj er den ungarske nasjonalretten. En smakfull og mettende hovedrett. Her som en vegetarett.

  • 40 minutter

    Nasi goreng er en klassisk malaysisk/indonesisk rett som direkte oversatt betyr stekt ris. Og nettopp ris er hovedingrediensen.

  • 30 minutter

    Bruk squash og lag en rett det smaker fransk av. Squash provencale er en ekte vegetarrett. Her er den enkle oppskriften du kommer til å benytte flere ganger.

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken