At noe så enkelt kan smake så godt

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Potet kan faktisk spille hovedrollen i en rett, noe potetelskere selvsagt kommer til å applaudere. Men selv potetskeptikere må medig at kombinasjonen av potet rett fra ovnen og klassisk skagenrøre er genial.

Se her for flere gode oppskrifter på potetretter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Bakt potet med skagensalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

4 bakepoteter
4 dl grovt havsalt
4 ts sort lodderogn
4 salatblader
8 delte cherrytomater
2 ss pesto
4 skiver sitron
4 stilker frisk dill

Fremgangsmåte

Prikk potetene med en gaffel. Legg saltet i en ildfast form med potetene oppå.

Stek potetene midt i ovnen på 175 grader til de er møre, ca. 50 minutter.

Snitt potetene og ha i hjemmelaget skagensalat . Pynt med lodderogn og salat som er vendt i pesto. Servér med sitron og dill.

Flere gode poteteretter finner du her

Tips: I stedet for å bake potetene på grovsalt, kan du pakke dem inn i aluminiumsfolie i stedet.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Skagenrøre

Fremgangsmåte

Bland créme fraîche eller lettrømme med urter og sennep. Vend inn skalldyrene og smak til med sitron, salt og pepper.

Utmerket til baguetter, på en salat eller i en avocado.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen