Kake
Minipavlova med sitronkrem og blåbær

Minipavlova med sitronkrem og blåbær

Alle elsker pavlova-kaken, og disse miniutgavene vil bli kjempepopulære. Her er oppskriften.
18 Juli 2013 - 07:10

Dette er en miniutgave av den populære kaken Pavlova. Pavlova har fått sitt navn fra den berømte russiske ballerinaen: Anna Pavlova.

Historien sier ikke noe om Anna noen gang smakte på kaken sin, men i årene 1926 og 1929 reiste hun mye rundt i Australia og New Zealand og ble så berømt at hun likegodt fikk en kake oppkalt etter seg.

Nasjonalkakestatus
Det krangles fortsatt om opphavet til og tidfestingen av originalen, var Australia eller New Zealand først ute. Pavlova er uansett New Zealands nasjonalkake.

Her er oppskrift på stor pavlova

Kaken er en av de enkleste å lage, og du kan til og med lage bunnen, eller i dette tilfellet bunnene flere uker i forveien. Bare oppbevar marengsen tørt.

Andre gode kakeoppskrifter

Det er ikke så mange ting som kan gå galt i denne oppskriften. Det du skal huske på er at du ikke har i sukker i eggehvitene før du har fått en stiv og fin marengs. Passer du på at du venter til eggehvitene ikke lengre er grå eller skummete, men helt hvite og stive, så vil du få en marengs som er stabil.

Ekstra nerdetips
I mange marengsoppskrifter finner du stabilisatorer som for eksempel hvitvinseddik, balsamico eller annen syre. Dette tilsettes også for å få en marengs som holder seg fin og som ikke kollapser. I denne oppskriften er det bakepulveret som gjør nytten.

Er du bakenerd og vil ha presisjon på arbeidet, kan jeg røpe at det aller beste resultatet på marengs får jeg ved å piske eggehviter på middels hastighet (trinn 5 på Kitchenaid) i 7,5 minutter før jeg har i sukkeret og så piske videre i 4 minutter og 20 sekunder.

TIPS 1:  Når du «steker» marengsbunner ved 150 grader, blir de lys brune. Hvis du vil ha bunner som er helt hvite bør du skru ned varmen til ca. 110 grader og på denne måten «tørke» marengsen over en lengre tid. For eksempel 3-4 timer eller over natten. Et stekebrett over marengsen under stekingen vil også hjelpe på å holde marengsen hvit.  Se flere kokketips

TIPS 2:  Når sitronkremen er avkjølt, kan den være nokså stiv og kjennes ut som en pudding. Det kan være lurt å røre denne godt i en egen bolle før du mikser den med kremen. Da unngår du klumper og slipper å røre mer enn nødvendig i kremfløten. Sjansen for at kremen overpiskes blir da minimal. 

Minipavlovas med sitronkrem og blåbær

Minipavlovas med sitronkrem og blåbær

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Pisk eggehviter stive.
  3. Tilsett sukker og bakepulver og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
  4. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i sirkler på ca 8-10 cm store.
  5. Stek bunnene i ovnen ved 150 grader i 1 time.
  6. Sitronkrem:
  7. Ha alle ingrediensene unntatt fløte i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.
  8. Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.
  9. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden.
  10. Når kremen tykner, er den ferdig.
  11. La dette avkjøles.
  12. Pisk kremfløten til stiv krem og ha i halvparten av den avkjølte tykke sitronkremen.
  13. Miks dette sammen til en fin konsistens.
Servering:
Legg krem på hver marengs og pynt med blåbær.
 
Tips 1: Når du «steker» marengsbunner ved 150 grader, blir de lys brune. Hvis du vil ha bunner som er helt hvite bør du skru ned varmen til ca. 110 grader og på denne måten «tørke» marengsen over en lengre tid. For eksempel 3-4 timer eller over natten. Et stekebrett over marengsen under stekingen vil også hjelpe på å holde marengsen hvit.
 
Tips 2: Når sitronkremen er avkjølt, kan den være nokså stiv og kjennes ut som en pudding. Det kan være lurt å røre denne godt i en egen bolle før du mikser den med kremen. Da unngår du klumper og slipper å røre mer enn nødvendig i kremfløten. Sjansen for at kremen overpiskes blir da minimal.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her