Dagens rett

Bakte poteter med sopp og bacon eller meksikanskinspirert

La potetene spille hovedrollen - alle liker bakte poteter

La potetene spille hovedrollen - alle liker bakte poteter

Poteter kan med fordel nytes som en helt egen rett i seg selv. Det ligger mye potensiale i denne knollen, og når du serverer den med godt fyll blir det hele ganske så lekkert.
07 September 2022 - 23:00

Dette er en annerledes måte å bake poteter på. Fylte poteter serveres vanligvis som egen rett, men kan også benyttes som tilbehør. Potetfyllet du bruker må da avstemmes med den øvrige maten. Potetene tilberedes som bakte poteter.

Om du ikke får tak i bakepoteter, kan du leter etter de største potetene i potetbingen i butikken.

Bakte poteter med sopp og bacon

Bakte poteter med sopp og bacon

Fremgangsmåte

Baking av potet:

  1. Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det.
  2. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn.
  3. Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig. Poteter kan også bakes i mikrobølgeovn eller på grillen. Skal de bakes i mikrobølgeovn må de ikke pakkes i folie. Skal de grilles - spesielt rett på glørne - bør du bruke folie.
  4. I stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i 30 - 60 min, avhengig av størrelsen.
  5. I mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca. 15 min pr. potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca. 4 min pr. potet.
  6. På grillen: Potetene bakes på grillen i 30 - 40 min, avhengig av størrelsen.
  7. Når potetene er ferdige, avkjøles de litt. Skjær toppen av poteten - den skal være som et lokk. Hul ut poteten med en teskje, men la det være igjen ca. 1 cm "vegg".
  8. Legg potetmassen i en ildfast form. Denne skal brukes til fyllet senere. For å få blanke, sprø poteter kan du pensle skallet med litt olje.
  9. Sett de hule potetene og fatet med potetmassen tilbake i ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig stekeovn), steketid 5 - 10 min.
  10. Tips: Unngå mikrobølgeovn til denne stekingen, selv om du kanskje bakte potetene der. Potetene får ikke sprø skorpe i mikrobølgeovnen.
  11. Potetene er nå klare til fylling. Følg oppskriftene nedenfor.
  12. Når potetene er ferdig fylt kan de settes tilbake i ovnen ved samme temperatur og steketid som tidligere. I mikrobølgeovn benyttes full effekt og ca. 1 min pr. potet.

Fyllet: 

Sopp og bacon: 

  1. Finhakk ingrediensene og stek dem i smør og olje, 3 - 4 min. Smak til med salt og pepper.
  2. Bland inn potetmassen og fyll potetene. Topp med revet ost.
  3. Sett evt. potetene tilbake i ovnen før servering (beskrevet tidligere).
  4. Pynt med karse og sprøstekt bacon.

En smak av Mexico: 

  1. Stek potetmasse og salsa i smør og olje i 4 - 5 min. Smak til med salt, pepper og evt. tacokrydder.
  2. Skjær ytrefileten i skiver og stek dem raskt på sterk varme, 1-2 min på hver side avhengig av om du vil ha den rå, medium eller gjennomstekt.
  3. Fyll potetene med potetmassen og kjøttet. Pynt med avocado, finhakket løk og tortillachips. Topp med litt rømme.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her