Ukens kake

Bananbrød med smak av jul

Slik gir du banankaken en smak av jul
Foto: (Rocky89)

Slik gir du banankaken en smak av jul

Banankake eller bananbrød er en av de siste årenes mest populære oppskrifter. Overmodne bananer skal ikke kastes, og kaken kan varieres i det uendelige. Også nå som det snart er jul.
15 Desember 2022 - 11:00

Bananbrød eller -kake er alltid enkel og lettlaget. Nærmest umulig å mislykkes med. For den kan fint være litt tung og fuktig etter at den er stekt. Dessuten holder den veldig lenge i kjøleskapet. Med mindre den spises opp mer en gang, for så godt smaker det. Spesielt når du gir baksten en smak av jul. 

Dette er en flott måte å få spist opp bananer som er i ferd med å bli overmodne. Husk at det er lov å leke seg litt med enda flere ingredienser om du har lyst.

Vi nevner i fleng: hakkede pekan- eller valnøtter, rosiner eller hakket sjokolade. Her er det fritt valg på øverst hylle.

Bananbrødet skjæres i skiver og serveres sammen med vaniljeis, yoghurt eller frisk frukt. Det egner seg også godt som en søt brødskive med salt julepålegg. Sørg derfor å ha bananbrød på julekoldtbordet/frokosten/lunsjen. 

Bananbrød med smak av jul

Bananbrød med smak av jul

Fremgangsmåte

  1. Del 2 av bananene og smøret i terninger.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser eller med en sleiv og håndkraft.
  3. Kle en brødform med bakepapir.
  4. Ha røren i brødformen
  5. Del den siste bananen på langs i skiver og legg på toppen av brødet i formen. 
  6. Dryss over hakkede nøtter vendt i honning.
  7. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 1 time.
  8. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Sitter det ikke deig igjen på pinnen er kaken ferdig.
  9. Avkjøl på rist og serveres lun eller kald.

Tips: Du kan gjerne bytte ut noe av sukkeret med brunt sukker. Da blir kaken mørkere og får en litt fyldigere smak.

Tips: Hvis du ønsker å varierer kan du tilsette hakkede pekan- eller valnøtter, rosiner eller hakket sjokolade.

Tips: Skjær bananloffen i skiver og server med vaniljeis, yoghurt, frisk frukt eller et tynt lag god honning.

Her finner du mange oppskrifter der bananer er med

Lyst på en annen kake så finner du mange her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her