Røykt svinekjøtt og appelsin matcher veldig godt. Med en frisk coleslaw/råkostsalat, appelsinsaus og ovnstekte båtpoteter blir julepålegget til en fullverdig middag.
Dagens rett
                                                                    
                Foto: (olgakr)
                                                Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
                        For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.
                    
                                    
     12 Desember 2024 - 00:00
                Bayonneskinke med appelsinsaus, coleslaw og stekte båtpoteter
                Fremgangsmåte
- Skjær skinka i skiver og server den lun sammen med coleslaw, appelsinsaus og ovnstekte båtpoteter.
 -  Coleslaw:
Riv kålrot grovt på råkostjern og bland sammen med finstrimlet eple og appelsinfileter (uten hinner). - Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
 -  Appelsinsaus:
Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp og la trekke 5-10 minutter. - Sil sausen og hell tilbake i kasserollen.
 - Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.
 - Kok opp på ny.
 - Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og i kasserollen under pisking.
 
Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    84 POENG
 
Forsiden akkurat nå