Billig alternativ til bordeauxvin

Billig alternativ til bordeauxvin

Denne vellagete vinen fra Uruguay bør du prøve til neste biffmåltid.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bod. Carrau Petit Verdot 2011 (94453) er en morsom vin i seg selv og som særdeles prisgunstig alternativ til bordeauxvin. Den er fyldig med god munnfølelse, god saftighet, fine ganske runde tanniner og frisk lang ettersmak med både bær og jordlig preg. Et supert følge til gode retter med lam eller okse, og en vin som vil utvikle seg pent i kjelleren.

Solrikt og fuktig

Den er som navnet forteller laget av petit verdot , en av de klassiske men nå så lite utbredte bordeauxdruene. I Bordeaux opptrer den imidlertid aldri alene, men som en støttespiller til de andre tre mer «berømte».

Dens ulempe i Bordeaux, nemlig at den modner senest av alle, blir en styrke i Uruguay hvor klimaet er noe varmere takket være 2900 timer med sol mot knappe 2100 i Bordeaux.

Men nærheten til Atlanterhavet har de til felles, og i Uruguay sørger havstrømmene fra Antarktis for betydelig kaldere netter og nedbør på rundt 1000 mm årlig mot 850 for Bordeaux.

Ideelt for petit verdot

Disse forholdene gir sammen ideelle forhold for at petit verdot skal utvikle sitt urte- og krydderpreg samt lett jordlige/blyantaktige karakter, sin gode farge og ikke minst modne (i motsetning til grønne) tanniner.

Vår vin kommer fra Bodegas Carrau en av de mest tradisjonsrike produsentene i Uruguay, som er mest kjent for sine tannat-viner med godt lagringspotensial. Men som altså også behersker den for Uruguay nyere petit verdot. 
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Flaskefoto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bod. Carrau Petit Verdot 2011

Produsent:
Bodegas Carrau
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Uruguay
Område:
Las Violetas
Pris:
99,90 kr
Varenummer:
9445301
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen