Billigst i butikken

Billigst i butikken

Det lønner seg opplagt å kjøpe Haandbryggeriets hveteøl i dagligvarebutikken. Du sparer 20 kroner pr flaske.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Haandbryggeriet lager to utgaver av sitt lekre hveteøl. Bavaria med gul etikett og 4,5 prosent finner du i enkelte ICA- og Meny-butikker,og Haandbryggeriet Bavaria Weizen (44585) må du på polet for å få. Forskjellen i pris, nærmere bestemt 21,50 kroner, reflekterer først og fremst forskjeller i påslag mellom dagligvare og Vinmonopol (alkoholavgiften står kun for 2,19 kroner). Og antyder veldig klart at om alt øl gikk gjennom dagligvare, uavhengig av alkoholinnhold, ville det bli billigere. Kanskje på tide at polet tar en titt på Systembolagets kalkyler som jo er latterlig lave (selv korrigert for ulikheter i avgifter)?

Bittelitt mer fylde

Begge ølene er imidlertid viet like mye oppmerksomhet gjennom hele bryggeprosessen. Navnet Haandbryggeriet forplikter jo, og det får vi håpe holder seg i den videre ekspansjonsfasen. Etter en dobling av kapasiteten fra og med i år, jobbes det nå med planer om en femdobling for å dekke fremtidig etterspørsel.

Mens butikkversjonen er fruktig og frisk med et lett og innbydende hvetepreg samt fine blomstertoner, har polutgaven bittelitt mer fylde takket være den ene ekstra alkoholprosenten. Til felles har ølene at hvetepreget er dempet, derfor er det ingen grunn til frykt for de som har angst for hveteøl.

Få med deg bunnfallet

Begge er brygget på en blanding av hvete- og byggmalt, etter tysk modell , og Haandbryggeriet bruker sin egen hveteølgjær for å få frem ølstilens karakteristiske krydder- og sitrustoner. Ølet filtreres ikke og gjærrestene er synlig som bunnfall i flasken. Ved helling i glasset vil gjæren virvles opp og ølet får et grumsete utseende. De fleste hveteølelskere sørger for å få med mest mulig av disse smaksbringende gjærrestene i glasset. Før du tømmer den siste skvetten, gi flasken noen virvelbevegelser.

Hveteøl er sjelden særlig bittert, ei heller Haandbryggeriets. Det er brukt humle av typen Styrian Goldings som gir et ganske dempet, men likevel tydelig bitterpreg og som understreker både blomster- og krydderpreget.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Haandbryggeriet Bavaria Weizen

Produsent:
Haandbryggeriet
Utvalg:
Tilleggsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Norge
Område:
Pris:
61,50 kr
Varenummer:
4458501
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen