Dagens rett

Blåskjellsalat

Blåskjellrester blir til en sommerlig salat

Blåskjellrester blir til en sommerlig salat

Du kan selvsagt dampe blåskjell til denne retten. Godt blir det uansett.
21 Juli 2022 - 00:00

Nydampete blåskjell smaker himmelsk, men noen ganger blir det rester. Og de kan bli til den lekreste salat som denne. Du kan også bruke blåskjell du har fryst ned fra tidligere måltider. Eller blåskjell i lake om du ikke får tak i ferske.

Og har du muligheten til å plukke blåskjell selv, er det jo ingen ting som overgår den følelsen. Men vær forsiktig. Om sommeren er det helt nødvendig å følge blåskjellvarselet til Mattilsynet.

Se alle de andre fristende oppskriftene med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Blåskjellsalat

Blåskjellsalat

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

  1. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.
  2. Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  3. Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
  4. Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  5. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  6. Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
  7. Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
  8. Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.
  9. Vask salaten.
  10. Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

Tips: Server salaten med brød ved siden av.

Se alle de andre fristende oppskriftene med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her