Kake
Blodige muffinsøyne til halloween

Blodige muffinsøyne til halloween

Uansett hva du finner på for halloween er suksessen sikret med disse muffinsene.
25 Oktober 2013 - 02:10

Med fire barn hjemme kan jeg ikke unngå å feire halloween. Derfor har jeg bestemt meg for å bli med på moroa jeg også. Halloween minner meg for øvrig om den gangen alle unger gikk julebukk.

Enten du elsker de fryktinngydende skapningene som banker på døra dagene rundt 31. oktober eller «hater» snørrungene, er halloweenfeiringen kommet for å bli.

Les mer om halloween

Her er mine beste tips til en fantastisk feiring:

  1. Utelys av betyr ikke ring på. Der lyset er slukket bor det folk som rett og slett ikke vil ha besøk.

  2. Vil du ha barn på døren, sett gjerne et gresskar utenfor, lys opp inngangen din eller pynt opp i halloweenstil.

  3. Kjøp inn smågodt eller annen snacks om du ikke lager noe selv. Lag disse blodige muffinsene. Det gjør deg ekstra populær.

  4. Det kan være lurt å si til barna at de får én eller to godterier fra skålen. Dagens unger kan være nokså pågående og kjenner få grenser. Om du gir dem hele skålen, kan den bli tom på et øyeblikk, og du er fri for godteri lenge før kvelden er over.

  5. Kle deg ut, du også. Dette elsker barna.

  6. Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne.

  7. Husk at du kan velge knask eller knep. Velger du knep, kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.

  8. Selv om det er den 31. oktober som er den riktige dagen for halloween, feirer stadig flere helgen før. Det er imidlertid kun denne dagen man kan gå rundt og si knask eller knep.

TIPS:  Lager du «blodet» først, kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.   Se flere kokketips

 

Blodige muffinsøyne til Halloween

Blodige muffinsøyne til Halloween

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
  1. Pisk smør og sukker hvitt. 
  2. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
  3. Rør fløten inn på slutten. 
  4. Stekes i 15-20 minutter på 170 grader.
Vaniljesmørkrem:
  1. Kok opp melk og mel til en tykk saus. Sett kaldt. 
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dette sammen i 15 minutter. Ikke fortvil om det ser ut som om alt skiller seg.
  3. Etter hvert blir alt en fin og glansfull krem.
Blod:
  1. Kok forsiktig opp bringebær og sukker og sil dette. Bruk saften som blod.
  2. Sprøyt sirkler med smørkrem oppå hver muffins med en rund tipp. Legg et øye i midten og hell på litt «blod». 
 
TIPS: Lager du «blodet» først kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her