Kake
Blodige muffinsøyne til halloween

Blodige muffinsøyne til halloween

Uansett hva du finner på for halloween er suksessen sikret med disse muffinsene.
25 Oktober 2013 - 02:10

Med fire barn hjemme kan jeg ikke unngå å feire halloween. Derfor har jeg bestemt meg for å bli med på moroa jeg også. Halloween minner meg for øvrig om den gangen alle unger gikk julebukk.

Enten du elsker de fryktinngydende skapningene som banker på døra dagene rundt 31. oktober eller «hater» snørrungene, er halloweenfeiringen kommet for å bli.

Les mer om halloween

Her er mine beste tips til en fantastisk feiring:

  1. Utelys av betyr ikke ring på. Der lyset er slukket bor det folk som rett og slett ikke vil ha besøk.

  2. Vil du ha barn på døren, sett gjerne et gresskar utenfor, lys opp inngangen din eller pynt opp i halloweenstil.

  3. Kjøp inn smågodt eller annen snacks om du ikke lager noe selv. Lag disse blodige muffinsene. Det gjør deg ekstra populær.

  4. Det kan være lurt å si til barna at de får én eller to godterier fra skålen. Dagens unger kan være nokså pågående og kjenner få grenser. Om du gir dem hele skålen, kan den bli tom på et øyeblikk, og du er fri for godteri lenge før kvelden er over.

  5. Kle deg ut, du også. Dette elsker barna.

  6. Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne.

  7. Husk at du kan velge knask eller knep. Velger du knep, kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.

  8. Selv om det er den 31. oktober som er den riktige dagen for halloween, feirer stadig flere helgen før. Det er imidlertid kun denne dagen man kan gå rundt og si knask eller knep.

TIPS:  Lager du «blodet» først, kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.   Se flere kokketips

 

Blodige muffinsøyne til Halloween

Blodige muffinsøyne til Halloween

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
  1. Pisk smør og sukker hvitt. 
  2. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
  3. Rør fløten inn på slutten. 
  4. Stekes i 15-20 minutter på 170 grader.
Vaniljesmørkrem:
  1. Kok opp melk og mel til en tykk saus. Sett kaldt. 
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks dette sammen i 15 minutter. Ikke fortvil om det ser ut som om alt skiller seg.
  3. Etter hvert blir alt en fin og glansfull krem.
Blod:
  1. Kok forsiktig opp bringebær og sukker og sil dette. Bruk saften som blod.
  2. Sprøyt sirkler med smørkrem oppå hver muffins med en rund tipp. Legg et øye i midten og hell på litt «blod». 
 
TIPS: Lager du «blodet» først kan du bruke restene av bringebærene som fyll i vaniljemuffinsene. Dette gjør dem ekstra friske og gode i smaken.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her